Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήλθε, είδε αλλά δεν ... απήλθε, ο Συνήγορος του Πολίτη στην Κέρκυρα!

κέρκυρα
27 Απριλίου 2018 / 16:18

Ο λαβύρινθος ευθυνών για τα σκουπίδια, η παράνομη υλοτόμηση των ελαιοδέντρων αλλά και οι Φυλακές, υπήρξαν θέματα και πεδία που απασχόλησαν τις τελευταίες ώρες τους συνεργάτες του Συνηγόρου του Πολίτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο επισκέφθηκε ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής.
Ο κ. Γαλιατσάτος και ο κ.Ποττάκης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Συνήγορου του Πολίτη, ώστε να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση ανάμεσα στις δυο πλευρές για προβλήματα που ανακύπτουν.
Ιδιαίτερη αναφορά πάντως έγινε και στο θέμα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς όπως ανέφερε ο κ.Γαλιατσάτος μέσα σε μια πενταετία έχει μειωθεί κατά 1/3 το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, το οποίο και δεν έχει αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των υπηρεσιών. 
Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ελέγχων και αυτοψιών της Ανεξάρτητης Αρχής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο πρώτος κύκλος επισκέψεων θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, καθώς ο Συνήγορος θα συμπληρώνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. 
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκαν τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Δήμου και μάλιστα σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες του, όπως π.χ. τα προβλήματα του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με το Δήμαρχο να ενημερώνει τον κ. Ποττάκη για όλες τις παραμέτρους του θέματος, τον προγραμματισμό και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής. 
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ίων Σαγιάς και ο ειδικός επιστήμονας Γιάννης Μπούτσελης.
Στο πλαίσιο της περιοδείας των ανθρώπων της Ανεξάρτητης Αρχής στην Κέρκυρα, συναντήθηκαν με τη Μάγδα Παπανικολοπούλου, εκπροσώπους άλλων φορέων και συλλογικοτήτων ενώ μεταξύ των άλλων πραγματοποίησαν και προγραμματισμένη επίσκεψη στην Κλειστή Φυλακή.