Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωγές ΣΥΔΙΣΑ για «καποδιστριακές» οφειλές 2,8 εκατ.

ΣΥΔΙΣΑ
22 Nov 2018 / 18:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τι είπε ο Ασπιώτης για παλιά δημοτικά χρέη στον Σύνδεσμο, νέο αίτημα αύριο για χώρο Αδελφάτων

Στην αποκάλυψη πως ο ΣΥΔΙΣΑ έχει καταθέσει δυο αγωγές κατά του Δήμου, με στόχο να λάβει οφειλόμενα, κυρίως, πρώην Καποδιστριακών Δήμων, συνολικού ύψους κοντά στα 3 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο Σπύρος Ασπιώτης, στο πλαίσιο του εν εξελίξει Δημοτικού Συμβουλίου, στο Mon Repos.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καθαριότητας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μερόπης Υδραίου, τόνισε πως, «διαπιστώσαμε ότι υπήρξε μια μεγάλη οφειλή από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους, 2,8 εκ. ευρώ. Συν εκκρεμότητες επί Καλλικράτη. Έτσι, σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο και τον κ. Παντελιό, καταθέσαμε αγωγές…»
• Σε κάποια αποστροφή της συζήτησης, ο κ. Ασπιώτης επανέλαβε ότι «τρία χρόνια έφαγα όλο το σκουπίδι και το βρίσιμο» και το καλοκαίρι, χωρίς υπηρεσία, «τράβηξα όλο το Γολγοθά».

Νικολούζος: "Η ΠΙΝ δεν ήθελε να αδειοδοτήσει το χώρο των Αδελφάτων"

Εξάλλου, το θέμα της αποκομιδής δεν ήταν δυνατό να μείνει «εκτός νυμφώνος». Π.χ. δέματα και χώρος Τεμπλονίου.
Σύμφωνα με τον Σπ. Ασπιώτη, αυτή τη στιγμή ο δεματοποιητής επεξεργάζεται ό,τι εισερχόμενο, στο πλαίσιο μιας διαχειρίσιμης, είπε, κατάστασης. Το πρόβλημα στο οποίο εστίασε είναι ότι «δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσης δεμάτων. Γι’ αυτό απεγνωσμένα κοιτάμε να αδειοδοτήσουμε το οικόπεδο των Αδελφάτων». Αποκαλύπτοντας ότι «μετά την άρνηση της Περιφέρειας και μετά την επικοινωνία με το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσουμε αύριο (σ.σ. 23/11) σε νέο αίτημα».
Θέση σχετικά με τη μη αδειοδότηση απ’ την ΠΙΝ του χώρου των Αδελφάτων, πήρε και ο Κώστας Νικολούζος: «Η υπηρεσία της Περιφέρειας», σημείωσε ο Δήμαρχος, «ερμήνευσε κατά το δοκούν το αίτημα μας. Το λέω ανοιχτά, δεν ήθελε να δώσει την αδειοδότηση. Γιατί,όταν η υπόθεση πήγε στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύσσωμη η ομάδα και του υπουργείου Περιβάλλοντος δεν βρήκε πρόβλημα».