Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Α. Γκερέκου: «Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εξωστρέφεια & βιώσιμη ανάπτυξη»

Γκερέκου Άντζελα
27 Σεπτεμβρίου 2019 / 13:30

Το μήνυμα της προέδρου του Ε.Ο.Τ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

ΑΘΗΝΑ.  Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού η 27η Σεπτεμβρίου και η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), Άντζελα Γκερέκου, προέβη στην εξής δήλωση:

«Για την Ελλάδα ο Τουρισμός αποτελεί βασικό μέρος του εγχώριου εθνικού προϊόντος και συντελεί τα μέγιστα στην οικονομική κατάσταση της χώρας.
Για αυτό είναι προτεραιότητα να υπάρχουν καλοί και παραγωγικοί όροι απασχόλησης στον τουριστικό τομέα, καθώς και βελτίωση της διαρκούς εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών περνάει μέσα από την υγιή σχέση εργαζομένων και επιχειρήσεων στον τουριστικό τομέα ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να συμβαδίζουν με την κατάλληλη προβολή της χώρας μας.

Βασική κατεύθυνση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με διττή σημασία αναφορικά και με τις πρακτικές στην τουριστική διαδικασία, καθώς και με την επίτευξη της βιωσιμότητας των τουριστικών προορισμών της Ελλάδος, με στόχο την σταθερή και αυξανόμενη προσέλκυση επισκεπτών στο μέλλον, ώστε να υπάρχει ανθεκτικότητα, αλλά και προνοητικότητα στις όποιες εξελίξεις απαιτούν οι διεθνείς συγκυρίες.

Ήδη σημαντικές γαστρονομικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με υψηλό τουριστικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, σε διαφορετικούς τομείς τελούν υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στόχος μας η εξωστρέφεια και η επαφή με ένα κοινό σημείο αναφοράς, τόσο του επισκέπτη, όσο και του όποιου φορέα φιλοξενίας, την ποιοτική ψυχαγωγία και τον σεβασμό στην φύση και στον άνθρωπο.

Πλέον είναι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να εφεύρει καινούργιους τρόπους επαναπροσδιορισμού, απέναντι στους κινδύνους και τις εξαρτήσεις από τα διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία (tour operators), και ιδίως όταν αυτά αντιμετωπίζουν κρίσεις, ώστε να υπάρχει ανθεκτικότητα μέσα από ένα συνολικό σχέδιο δράσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΕΟΤ, αλλά και με την αφορμή ότι ο ΟΗΕ έχει επιλέξει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού προκειμένου να προωθήσει τα ζητήματα της απασχόλησης στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας προς την αυτοδιοίκηση και τους επαγγελματικούς και επιχειρηματικούς φορείς του τουριστικού τομέα, για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής προβολής και ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας διεθνώς, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που επιθυμούμε όλοι μαζί για την χώρα μας».