Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζεστή αναμένεται η συνεδρίαση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου

Εμπορικό και Βιομηχανικό
29 Οκτωβρίου 2019 / 14:41
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σ’ αυτήν, όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη, θα αντικατασταθούν ο β΄αντιπρόεδρος Γ. Κολυτάς και ο γενικός γραμματέας, Β. Βασιλάκης, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του την προηγούμενη εβδομάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην αποκατάσταση του κλίματος προσδοκάει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Χονδρογιάννης, συγκαλώντας εκτάκτως την Τετάρτη σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο. Σ’ αυτήν, όπως αναφέρεται στην ημερήσια διάταξη, θα αντικατασταθούν ο β΄αντιπρόεδρος Γ. Κολυτάς και ο γενικός γραμματέας, Β. Βασιλάκης, που παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του την προηγούμενη εβδομάδα. Στην πρώτη περίπτωση, η απόφαση λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της μειοψηφίας, όπως το Καταστατικό ορίζει. Άλλωστε ο επικεφαλής της παράταξης Ανοικτό Επιμελητήριο, Φ. Στέλλας ζήτησε την αντικατάσταση του Γ. Κολυτά, με τον Α. Ρίζο.
Η περίπτωση εκλογής νέου γενικού γραμματέα προβλέπεται να γίνει με μυστική ψηφοφορία. Ο Γ. Χονδρογιάννης ζήτησε από τον Β. Βασιλάκη να ανακαλέσει την παραίτησή του αλλά εκείνος επέμεινε κι έτσι η Διοίκηση του Επιμελητηρίου οδηγείται στην αντικατάστασή του. Οι πληροφορίες για το όνομα που θα προτείνει ο πρόεδρος, αναφέρονται στον μηχανικό, άλλοτε ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ, Γ. Φαναριώτη και τον Στ. Σπάτουλα, επαγγελματία επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο Γ. Φαναριώτης ρωτήθηκε σχετικά από το enimerosi.com επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του. Απέδωσε όμως το δικαίωμα για την πρόταση στον πρόεδρο, την οποία και αναμένει.
Πριν την συνεδρίαση του δ.σ., την Τετάρτη, συγκαλείται η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής, ΑΝΕΤΕΚ με το ερώτημα της διάλυσής της. Στο δ.σ. του Επιμελητηρίου που ακολουθεί μετά μια ώρα, η τύχη του προσωπικού της Αναπτυξιακής αναμένεται να απασχολήσει το Σώμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι θέσεις των μελών του συμβουλίου είναι τουλάχιστον δύο. Η μια αναφέρεται στην απορρόφηση και των πέντε στελεχών της Αναπτυξιακής και η άλλη μέρους αυτών και η σύναψη ειδικών σχέσεων με τους υπόλοιπους.  
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.