Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένταση και διαδικαστικές αντεγκλήσεις στο Επιμελητήριο

Εμπορικό και Βιομηχανικό
31 Οκτωβρίου 2019 / 08:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιπετειώδες, όπως αναμενόταν, ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στο Επιμελητήριο. Η γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής (ΑΝΕΤΕΚ) αναβλήθηκε τελικά και ύστερα από μεγάλη καθυστέρηση λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αυτή αποκαταστάθηκε πολύ αργότερα όταν είχε προγραμματισθεί να συνεδριάσει το δ.σ. όμως η πρόταση Χειρδάρη να γίνει τότε η συνέλευση της Αναπτυξιακής έπεσε στο κενό. Η συνεδρίαση του δ.σ., στην ημερήσια διάταξη της οποίας ήταν εγγεγραμμένη η έγκριση της διάλυσης της ΑΝΕΤΕΚ εφόσον κάτι τέτοιο είχε προηγηθεί, ξεκίνησε με καθυστέρηση κι αυτή, και την διαδικαστική αμφισβήτηση εάν και κατά πόσο μπορούσε να συγκληθεί εκτάκτως, που ανέπτυξε ο ανεξάρτητος πλέον (σ.σ. εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Φ. Στέλλα), Κ. Καλοδίκης.



Επικράτησε νέα ένταση, οι μεν επέμεναν πως δεν μπορούσε να γίνει διοικητικό συμβούλιο οι δε, πλευρά του προέδρου, επικαλούταν σχετική οδηγία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, που συνηγορούσε στην σύγκληση του συμβουλίου, προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του Επιμελητηρίου. Σ΄αυτή τη φάση αποχώρησαν επτά μέλη της διοίκησης, καταγγελοντας το προεδρείο για τη διαδικασία.

Οι εναπομείναντες, θεωρώντας ότι η απαρτία διαπιστώθηκε κατά την εκκίνηση της 
συνεδρίασης, εξέλεξαν νέο γενικό γραμματέα σε αντικατάσταση του Β. Βασιλάκη, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, τον Στ. Σπάτουλα και όρισαν β΄αντιπρόεδρο τον Άκη Ρίζο σύμφωνα με την πρόταση της παράταξης Ανοικτό Επιμελητήριο, όπως το Καταστατικό ορίζει και σε αντικατάσταση του Κολυτά.