Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το «σαφάρι» στέγης στην Κέρκυρα αναγκάζει τους φοιτητές να αυτο-οργανωθούν

Φοιτητές
31 Οκτωβρίου 2019 / 11:46
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η περιπέτεια στέγασης στην Κέρκυρα, με τη μικρή προσφορά και τα υψηλά ενοίκια, καθώς και η περιορισμένη πρόσβαση στη φοιτητική εστία, οδήγησαν τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου

σε δημιουργία συντονιστικού οργάνου σίτισης-στέγασης. Μέσα από τη σχετική σελίδα τους στο FB, οργανώνουν τη φιλοξενία φοιτητών που έχουν ανάγκη από τους ίδιους τους φοιτητές και καλούν όποιον μπορεί να βοηθήσει, έτσι ώστε να μην χάνονται μέρες μαθημάτων. 

Στο κείμενό τους, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Αν είσαι τυχερός, θα καταφέρεις να μπεις στη φοιτητική εστία του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αν είσαι πολύ τυχερός θα είσαι και στη πρώτη λίστα, οπότε ίσως καταφέρεις να μη χάσεις και πολλά μαθήματα. Μέχρι τότε, βέβαια, μπορείς να νοικιάσεις σε κάποιο ξενοδοχείο. Γενικά, κάνε ό,τι νομίζεις αναμένοντας τις λίστες. Αν μπεις στη φοιτητική εστία Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι θα αναγκαστείς να φύγεις, να πακετάρεις, για να ξεπακετάρεις λίγο μετά. Πιστεύουν ότι αυτές τις εποχές δεν χρειάζεσαι στέγαση στον τόπο που σπουδάζεις…
Στο δεύτερο έτος μπορείς να ξαναπεριμένεις τις λίστες… Πιθανότατα δεν θα είσαι πολύ τυχερός, οπότε αν καταφέρεις να μπεις, θα πας σε κάποιο ξενοδοχείο εκτός πόλης. Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα σε αναγκάζουν να γυρνάς πιο νωρίς «σπίτι» (το κάνουν για να αφοσιώνεσαι στο διάβασμα, βρε!) Θα έχεις και έκπτωση πάντως για τις μεταφορές σου από και προς τα ξενοδοχεία. Αν κάνεις συχνά τη διαδρομή, συμφέρει κιόλας! Όσο περιμένεις τις λίστες, πάντως, πάντα υπάρχει η επιλογή να νοικιάσεις. Τώρα, εκτός βέβαια από το ότι δεν υπάρχουν αρκετά σπίτια, έχεις να αντιμετωπίσεις το RBNB και το ότι φέτος άνοιξε καινούργιο τμήμα!»


Για τους λόγους που περιγράφουν αναλυτικά παίρνουν τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:
1. Δημιουργία συντονιστικού σίτισης-στέγασης ώστε να συναποφασίσουν όλοι μαζί τις επόμενες δράσεις τους.
Facebook: Συντονιστικό Σίτισης - Στέγασης Ιονίου Πανεπιστημίου
2. Την οργάνωση της φιλοξενίας φοιτητών που έχουν ανάγκη από τους ίδιους τους φοιτητές. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.