Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζεται με σχέδιο η τουριστική προβολή της Ηπείρου

Ήπειρος
27 Δεκεμβρίου 2019 / 11:20

Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρόγραμμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο

ΗΠΕΙΡΟΣ.  Με αυξημένη πλειοψηφία και γενικότερη συναίνεση από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εγκρίθηκε το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020.

Οι ενδεικτικός κατάλογος 44 εκθέσεων στις οποίες σχεδιάζει να πάει η Περιφέρεια Ηπείρου για να προβάλλει το τουριστικό προϊόν της μαζί με τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, έγινε αποδεκτός χωρίς πολλές παρατηρήσεις ως προς τα επιμέρους.

Πρόκειται για ενδεικτικές προτάσεις για εκθέσεις και αυτό σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να πάει η Περιφέρεια σε όλες, όπως εξήγησε ο κ. Ιωάννου, άρα απαιτείται να υπάρχει η γενική μόνο έγκριση του καταλόγου. Γι' αυτό και δεν υπήρχε ούτε ενδεικτικός προϋπολογισμός στην εισήγηση. Τις απαντήσεις αυτές έδωσε στην αρχή της συζήτησης ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Στράτος Ιωάννου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μιλώντας στην αρχή της συζήτησης, τόνισε πως είναι επιλογή της Περιφέρειας να προβάλλει ταυτόχρονα το τουριστικό προϊόν της περιοχής μαζί με τα τοπικά προϊόντα και αναφέρθηκε σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που καταφέρνουν να προωθούν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Υπογράμμισε την αύξηση των πτήσεων προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και επικαλέστηκε προς αυτό τα πανελλήνιας εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Τα ποσοστά είναι τέτοια που προκάλεσαν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα που τα έβγαλαν και βγήκαν από την Πολιτική Αεροπορία που προκάλεσαν τεράστια αίσθηση. Είναι τεράστια η διαφορά αλλά δε γίνεται θόρυβος, χωρίς να είναι τόσο μεγάλο το θέμα»... «Αν πουληθεί το αεροδρόμιο, να μην το πάρει η Fraport, γιατί θα παίζει μόνη της μπάλα» σημείωσε ακόμα αναφερόμενος στο ενδιαφέρον μιας Γερμανικής και μιας Νορβηγικής εταιρείας να έλθουν τώρα στα Γιάννενα.

Για την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Κορωναίος στάθηκε στην κριτική του στην έλλειψη απολογισμού από τις προηγούμενες χρονιές και στον προγραμματισμό για τις επόμενες.

«Δεν υπάρχει μελέτη που να μας λέει κατά που να βάλουμε το τιμόνι της Περιφέρειας» σημείωσε δίνοντας τη θετική ψήφο της παράταξης.

Ο Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» συμφώνησε με την εισήγηση, εκφράζοντας τη θετική του επί της αρχής στάση, σε κάθε πράξη εξωστρέφειας, θυμίζοντας πως και προεκλογικά είχε θέσει εαυτόν στη διάθεση της Περιφέρειας Ηπείρου για να συμβάλλει με τις γνώσεις του στη χάραξη της τουριστικής στρατηγικής. Έκανε και ορισμένες συγκεκριμένες παρατηρήσεις:

Διαφώνησε με την ταυτόχρονη προβολή τουρισμού και προϊόντων, πρότεινε περισσότερες άυλες δράσεις που θα βάλλουν τις επιχειρήσεις της περιοχής περισσότερο στη λογική της παροχής υπηρεσίας, κάλεσε τέλος τη διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου να καταστήσει παγκόσμιο γεγονός την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας.

Ο Δημήτρης Δημητρίου, επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος Όλον» ζήτησε ακόμα περισσότερη εξωστρέφεια και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που συγκατάνευσε βάζοντας στο πρόγραμμα εκθέσεων του 2020, προτάσεις του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για εκθέσεις της Αυστρίας και της Δανίας.

«Δεν είναι τα χρήματα που θα μας κάνουν να γκρεμίσουν τα εμπόδια γιατί είμαστε εσωστρεφείς από τη γέννησή μας. Η εξωστρέφεια είναι ζητούμενο, πρέπει να το κάνουμε σημαία, να το ξαναδούμε...» σημείωσε. Ως προς τα προϊόντα, ο κ. Δημητρίου ζήτησε ως προς τα προϊόντα, η Περιφέρεια Ηπείρου να μη γίνεται με τις εκθέσεις, μεταφορέας συγκεκριμένων επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα.

Το επιχείρημα πως η τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ηπείρου είναι προσανατολισμένη στον ξένο τουρισμό και δε λαμβάνει υπόψη τα προβλήματα των Ελλήνων, οι οποίοι δεν μπορούν να κάνουν διακοπές, χρησιμοποίησαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» και «Ανυπότακτη Ήπειρος».

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων Γιώργος Πρέντζας, Νίκος Ζήκος και Κώστας Νουτσόπουλος τόνισαν πως τα 2/3 του ελληνικού πληθυσμού βλέπει τις διακοπές με τα κιάλια...

Τέλος, ο Κώστας Αναγνώστου από την «Ελληνική Αυγή για την Ήπειρο» κατηγόρησε την Περιφέρεια πως εισηγήθηκε ένα πρόγραμμα προβολής το οποίο δεν είναι προϊόν διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς.


πηγή:  Νέοι Αγώνες