Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληροφορίες για τον κορωνοϊό, χωρίς χρέωση, στο 1135

Κορωνοϊός
07 Μαρτίου 2020 / 08:53

Τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός, χωρίς χρέωση, τον οποίο μπορούν να καλούν οποιαδήποτε στιγμή οι πολίτες προκειμένου να έχουν έγκυρη πληροφόρηση για τον κορωνοϊό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στη διάθεση του κοινού προς ενημέρωση και πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό (Covid-19) είναι ο τηλεφωνικός αριθμός 1135.

Πρόκειται για τετραψήφιο τηλφωνικό αριθμό, χωρίς χρέωση, τον οποίο μπορούν να καλούν οποιαδήποτε στιγμή οι πολίτες προκειμένου να έχουν έγκυρη πληροφόρηση για τον κορωνοϊό, τα συμπτώματα, την πρόληψη, τα μέτρα προστασίας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Στην συγκεκριμένη ειδική τηλεφωνική γραμμή αναφέρθηκε -με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook- και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Υπενθυμίζεται ότι το Γ.Ν.Κ. δεν αποτελεί «Νοσοκομείο αναφοράς» σε ότι αφορά τον κορωνοϊό, όπως αυτά ορίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας. Για την 6η Υ.Π.Ε., στην οποία ανήκει η Κέρκυρα, το «Νοσοκομείο αναφοράς» είναι το Νοσοκομείο της Πάτρας, με αναπληρωματικό (αυτό ουσιαστικά εξυπηρετεί την Κέρκυρα λόγω απόστασης) το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Παρ' όλ' αυτά, το Γ.Ν.Κ. είναι έτοιμο να διαχειριστεί περιστατικά -εφόσον χρειαστεί- δεδομένου ότι έχει, ήδη, τέσσερις χώρους ειδικά διαμορφωμένους για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους υπόλοιπους ασθενείς, το ιατρικο-νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και τους επισκέπτες του.