Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Υδραίου & Ιατρικού Συλλόγου με... δώρα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο
16 Απριλίου 2020 / 13:39

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων προσέφερε στο Γ.Ν.Κ. έναν φορητό υπερηχογράφο με υπολογιστή, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο για τη μεταφορά των δειγμάτων στα Γιάννενα, αλλά και πολλά λουλούδια για τα γραφεία των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Συνάντηση με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου και τον Πρόεδρο και μέλη του  Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, είχε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης 16 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο Τύπου από το Γ.Ν.Κ., στην Διοίκηση του  Νοσοκομείου παραδόθηκε ένας φορητός υπερηχογράφος με υπολογιστή, δωρεά του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Ο Διοικητής ευχαρίστησε θερμά τους δύο φορείς για την δωρεά τους.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων παρέδωσε μέρος του εξοπλισμού, που προμηθεύτηκε, για την ατομική προστασία των εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου ευχαρίστησε την Δήμαρχο και για την παραχώρηση ενός επιβατικού αυτοκινήτου, για την καθημερινή μεταφορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων των δειγμάτων, τονίζοντας την σημασία αυτής της παραχώρησης.

Η σχετική παραχώρηση έγινε σήμερα μετά και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Δημάρχου, του Διοικητή του Νοσοκομείου και  του Διευθυντή της 6ης ΥΠΕ Ι. Νήσων, η οποία έχει χρονική διάρκεια τριών μηνών με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον τρεις μήνες, όπως ενημέρωσε το γραφείο Τύπου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων. 

Με την παραχώρηση του συγκεκριμένου οχήματος από το Δήμο στο Νοσοκομείο, δίνεται η δυνατότητα αυτόνομης μεταφοράς των δειγμάτων των υπόπτων κρουσμάτων κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να λαμβάνουν χώρα τα σχετικά τεστ, συμπεριλαμβανομένου αυτών του covid-19.

Για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη παραχώρηση έγινε πράξη μετά από προσπάθεια αρκετών ημερών, καθώς σε κάθε τι που κάνουμε, θα πρέπει να υπερκεράσουμε και μια σειρά γραφειοκρατικές διαδικασίες. Εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου που και σε αυτήν εδώ την περίπτωση η προσπάθειά μας είναι αποτελεσματική και προς όφελος των συμπολιτών μας». 

Μία ιδιαίτερη και ευγενική χειρονομία της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, να χαρίσει άνθη, για τα γραφεία των εργαζομένων, πρόσφερε χαμόγελα  στους  εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Όπως ανέφερε η Μερόπη Υδραίου:

«Είναι ένα ελάχιστο δείγμα ηθικής συμπαράστασης, ευχαριστίας και ομορφιάς καθώς και ένα μήνυμα αγάπης και ενδιαφέροντος που εκφράζουμε σε όλους, όσους δοκιμάζονται οι δυνάμεις τους στο χώρο του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, είτε αυτοί είναι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό είτε ασθενείς. Τους εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία, υπομονή και αισιοδοξία».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας, ανταλλάσσοντας ευχές, για καλύτερες μέρες.