Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» για τη θαλάσσια διασύνδεση της Κέρκυρας με Ηγουμενίτσα

Αλεξάκης Αλέξανδρος
29 Απριλίου 2020 / 10:08

Άμεση αποκατάσταση της γραμμής Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα και αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, ζητά η παράταξη του Αλέξανδρου Αλεξάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την άμεση αποκατάσταση της γραμμής Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα, όπως και την αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, ζητά η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Αλεξάκη.

Αναλυτικά:

«Αναφορικά με την υπ' αριθ. 2252.1.1 /23934/20 " Πρόσκληση συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου εξηκοστού δεύτερου της ΠΝΠ 30.03.2020 (Α' 75) για τη διασφάλιση της ελάχιστης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών", του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η "Επτανησιακή Πρωτοβουλία", αφoύ μελέτησε το περιεχόμενο του ανωτέρω εγγράφου και έχοντας πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας της αποκατάστασης των ακτοπλοϊκών μεταφορών, γεγονός βαρύνουσας σημασίας, δεδομένης της νησιωτικότητας της Περιφέρειας μας τοποθετείται ως ακολούθως.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι βάσει της υπ' αριθ. 252.1-1/23751/2020 "Συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας του άρθρου εξηκοστού δευτέρου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ΠΝΠ 30.3.2020 (Α’ 75) για τη διασφάλιση της ελάχιστης θαλάσσιας συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών", έχει εξαιρεθεί από τις επιλέξιμες συνδέσεις το δρομολόγιο "Ηγουμενίτσα- Λευκίμμη- Ηγουμενίτσα" (στην εν λόγω πρόσκληση ορίζεται ως λιμάνι αφετηρίας η Ηγουμενίτσα), ζητάμε την άμεση αποκατάσταση αυτής της παράλειψης, με την ένταξη και του λιμένα Λευκίμμης και αντίστοιχα την διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας και για το δρομολόγιο αυτό.

Επιπλέον, κρίνουμε επιβεβλημένη την αύξηση των ημερήσιων δρομολογίων για την Κέρκυρα, ώστε να εξυπηρετείται και η επιβατική κίνηση, αλλά να διασφαλίζεται και η απρόσκοπτη εκτέλεση των εμπορευματικών μεταφορών.

Η έξοδος από την εκτεταμένη κρίση της πανδημίας, είναι ζήτημα κοινωνικό και ανθρωπιστικό και δεν πρέπει να εξαιρείται της διαδικασίας αυτής κανένας πολίτης».