Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ: Έγινε πρόσληψη αλλά το Νοσοκομείο έμεινε δύο μήνες χωρίς ογκολόγο

Νοσοκομείο Κέρκυρας
16 Ιουνίου 2020 / 09:44

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της Διοίκησης του Νοσοκομείου ότι προσελήφθη μόνιμη ογκολόγος μετά από διαδικασίες δύο χρόνων,

η Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε συγχαρητήρια στη γιατρό, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η σημερινή Διοίκηση δεν είχε φροντίσει εγκαίρως να καλύψει το κενό και έμεινε χωρίς αυτήν την ειδικότητα επι δύο μήνες. 

Η ανακοίνωση της Ομάδας Υγείας ΣΥΡΙΖΑ:
Συγχαίρουμε την ογκολόγο για την ανάληψη υπηρεσίας στο νοσοκομείο μας και της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στο δύσκολο έργο της.
Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε πως αντί για τους πανηγυρισμούς της τωρινής διοίκησης για τις προσλήψεις ιατρών σε μόνιμες θέσεις, που έγιναν και είχαν ολοκληρωθεί διαδικαστικά από την προηγούμενη διοίκηση και κυβέρνηση (για την ογκολόγο για παράδειγμα περιμέναμε επί 6μήνου το ΦΕΚ διορισμού της), θα περιμέναμε αντίστροφα την ανάληψη ευθυνών για το γεγονός ότι η κλινική και οι ασθενείς έμειναν επί 2 σχεδόν μήνες χωρίς ογκολόγο.
Να θυμίσουμε πως στο παρελθόν για αποφευχθεί αντίστοιχη κατάσταση, η προηγούμενη διοίκηση είχε προσλάβει και δεύτερο ογκολόγο και δεν άφησε τους καρκινοπαθείς χωρίς εξειδικευμένη αντιμετώπιση σε τόσο μεγάλο διάστημα.
Να θυμίσουμε τέλος πως τους τελευταίους 12 μήνες δεν προκηρύχθηκε ουσιαστικά για το νοσοκομείο μας καμία μόνιμη θέση ούτε ιατρού, ούτε λοιπού προσωπικού (εξαιρώντας φυσικά τις επαναπροκήρυξεις 11 μόνιμων θέσεων που αρχικά είχαν προκηρυχθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2019, πάγωσαν από την τωρινή κυβέρνηση επί 8 μήνες αδικαιολόγητα και ξεπάγωσαν μόλις τον Μάρτιο του 2020…)