Δευτέρα 03.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανόνες εν πλω και επιβίβασης - αποβίβασης στα πλοία

Μάσκες
26 Αυγούστου 2020 / 18:06
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με γνώμονα τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή υπενθυμίζει στο κοινό τους κανόνες επιβίβασης- αποβίβασης και τους κανόνες εν πλω:

Επιβίβαση-αποβίβαση
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους 
δημόσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλοίου, ενώ όλοι οι επιβάτες που αναμένουν να επιβιβασθούν στο πλοίο καθώς και όσοι εξέρχονται από αυτό οφείλουν να τηρούν ελάχιστη απόσταση τουλάχιστον ενάμισι μέτρου από άλλα άτομα.

Πριν την επιβίβαση στο πλοίο να παραδίδεται στο αρμόδιο μέλος του πληρώματος συμπληρωμένο το έντυπο δήλωσης υγείας. Από το Λιμενικό Σώμα διενεργούνται έλεγχοι για την ασφάλειά σας και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Κανόνες εν πλω
η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική  στους δημόσιους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του πλοίου, ενώ όλοι οι επιβάτες οφείλουν να τηρούν ελάχιστη απόσταση τουλάχιστον ενάμισι μέτρου από άλλα άτομα κατά τη διάρκεια παραμονής τους στους 
χώρους υποδοχής, κυλικεία, μπαρ και τουαλέτες και να χρησιμοποιούν μόνο τα καθίσματα στα οποία δεν υπάρχει απαγορευτική σήμανση.

Από το Λιμενικό Σώμα διενεργούνται έλεγχοι για την ασφάλεια και την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού. 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.