Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το οπλοστάσιο του Κέινς εναντίον της οικονομίας του κορονοϊού

κορονοϊός
26 Αυγούστου 2020 / 18:41

(CGTN Europe). Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα ρίξει άλλα 11,8 δισ. δολάρια στην οικονομία της χώρας.

Μέσα στο πακέτο είναι η επέκταση ενός συστήματος που συμπληρώνει τις αμοιβές των εργαζομένων που είχαν μειώσει τις ώρες απασχόλησής τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

- Η Γαλλία παρείχε ένα πακέτο βοήθειας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους τομείς των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι έχουν επηρεαστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του COVID-19.

- Η γαλλική πόλη της Μασσαλίας καθιστά υποχρεωτικές τις μάσκες σε ολόκληρη την πόλη. Όλα τα μπαρ και εστιατόρια στην περιοχή Bouches-de-Rhone, που περιλαμβάνει τη Μασσαλία, πρέπει να κλείσουν στις 11 μ.μ. και να μην ανοίξουν ξανά μέχρι τις 6 π.μ.

- Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez ανακοίνωσε ότι 2.000 μέλη του στρατού θα αναπτυχθούν για να βοηθήσουν τις περιφερειακές κυβερνήσεις που αγωνίζονται να παρακολουθήσουν τον εντοπισμό επαφών μετά την επιβεβαίωση 81.000 νέων υποθέσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

- Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μιχαήλ Μάρτιν και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Λέων Βαραντάρ δήλωσαν και οι δύο ότι υπήρξαν σαφείς παραβιάσεις των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία κατά το ταξίδι του Ευρωπαίου επιτρόπου εμπορίου Φιλ Χόγκαν στην Ιρλανδία.

- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου στα σχολεία, λίγες μόνο ημέρες πριν από την επιστροφή των δασκάλων και των μαθητών στα σχολεία.

- Η φαρμακευτική εταιρεία Translate Bio δήλωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 που ανέπτυξε μαζί με τον Γάλλο φαρμακοποιό Sanofi προκάλεσε ανοσοαπόκριση στα πρώτα στάδια των μη ανθρώπινων μελετών. Το εμβόλιο θα δοκιμαστεί τώρα σε ανθρώπους, από τον Νοέμβριο.

- Ο οργανισμός δημόσιας υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι ένα ελαττωματικό κιτ δοκιμών προκάλεσε περίπου 3.700 ψευδώς θετικά αποτελέσματα.

- Τα σχολεία της Ουγγαρίας μπορούν να ανοίξουν ξανά από την επόμενη εβδομάδα για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υπουργό Ανθρώπινου Δυναμικού, Μίκλο Κάσλερ.