Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευρωπαϊκοί περιορισμοί και απαγορεύσεις

κορονοϊός
28 Αυγούστου 2020 / 19:17

(CGTN Europe). Η Βρετανία ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων από τις 12 Ιουνίου την Πέμπτη, με 1.522 άτομα να προστίθενται στη λίστα - την απότομη άνοδο από τη στιγμή που τα μη απαραίτητα καταστήματα άνοιξαν ξανά στην Αγγλία.

• Η Ουκρανία κατέγραψε ρεκόρ 2.438 νέων κρουσμάτων, την Παρασκευή, συνολικά 114.497. Η χώρα αυτή την εβδομάδα επέβαλε προσωρινή απαγόρευση στους περισσότερους αλλοδαπούς να εισέλθουν έως τις 28 Σεπτεμβρίου και επέκτεινε τα περιοριστικά μέτρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

• Η Γαλλία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων ημερήσιων κρουσμάτων από το τέλος του lockdown και το δεύτερο υψηλότερο από ποτέ. Οι 6.111 νέες μολύνσεις την Πέμπτη - που ακολούθησαν ένα άλλο άλμα ρεκόρ μετά την καραντίνα, την Τετάρτη - φτάνουν το σύνολο σε 259.698.

• Η Γαλλία ελπίζει να αποφύγει την επιβολή μέτρων καραντίνας στους πολίτες της που ταξιδεύουν από και προς την Ελβετία, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Κλήμεντ Μπέι.

• Οι μάσκες προσώπου πρέπει να φοριούνται παντού στο ύπαιθρο στο Παρίσι από την Παρασκευή μετά από εντολή του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ - αν και αργότερα η αστυνομία του Παρισιού δικαιολόγησε όσους ασκούνται ή ποδηλατούν και όσους είναι 11 ετών και κάτω.

• Οι Ισπανοί μαθητές ηλικίας έξι και άνω πρέπει να φορούν μάσκες στην τάξη όταν επιστρέφουν στο σχολείο σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Salvador Illa.

• Η Πολωνία έχει εκδώσει Οδηγία που απαγορεύει τις πτήσεις από 46 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Ισπανίας, από την επόμενη Τετάρτη. Η Πολωνία έκλεισε τα σύνορά της και ανέστειλε τις πτήσεις τον Μάρτιο, αλλά άνοιξε ξανά σταδιακά και η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα άλλο πλήρες εγχώριο lockdown.

• Η Βρετανία ανέφερε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων από τις 12 Ιουνίου την Πέμπτη, με 1.522 άτομα να προστίθενται στη λίστα - την απότομη άνοδο από τη στιγμή που τα μη απαραίτητα καταστήματα άνοιξαν ξανά στην Αγγλία.

• Η Βρετανία θα δώσει 11 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση τριών εθνικών μελετών για την κατανόηση της ανθρώπινης ανοσολογικής αντίδρασης στην πανδημία του κοροναϊού.

• Ο υπουργός μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, έχει προσθέσει την Ελβετία, την Τσεχία και την Τζαμάικα στη λίστα των χωρών από τις οποίες οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία πρέπει να μένουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Το μέτρο ξεκινά στις 03:00 GMT το Σάββατο.

• Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να ξεκινήσει μια εκστρατεία που καλεί τους ανθρώπους να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους, με τους υπουργούς να προειδοποιούν ότι η εργασία από το σπίτι θα κάνει τους ανθρώπους πιο ευάλωτους στην απόλυση, σύμφωνα με έκθεση που αναφέρεται στην εφημερίδα Daily Telegraph.

• Περισσότερες από 100 εκμεταλλεύσεις βιζόν στις Κάτω Χώρες θα είναι κλειστές αφού ζώα σε δεκάδες περιοχές μολύνθηκαν από τον κοροναϊό. Οι Κάτω Χώρες επιτάχυναν τα υφιστάμενα μέτρα για να τερματίσουν τη βιομηχανία έως το 2024 μετά από αρκετούς υπαλλήλους της εκμετάλλευσης, εκτεθειμένους στον COVID-19.