Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεδριάζει το δ.σ. Βόρειας Κέρκυρας τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
04 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:14

Δεσπόζει η συζήτηση για θέματα Παιδείας, αν και η συνεδρίαση (μετά την αναβολή της, την περασμένη Τετάρτη) ούτε αυτή τη φορά έχει προγραμματιστεί σε ανοιχτό χώρο, όπως ζήτησε η αντιπολίτευση

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, την προσεχή Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 19;00, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού κέντρου Θιναλίων.

Η συνεδρίαση (17η Τακτική) θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν θα γίνει στον προαύλιο χώρο, όπως είχαν ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης οδηγώντας μάλιστα, σε αναβολή τη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

Το θέμα της Πσιδείας με εισηγήτρια την παράταξη της «ΛΑ.ΣΥ.» είναι και πάλι πρώτο στην ημερήσια διάταξη (σ.σ. όχι, όμως, και μοναδικό, όπως επίσης είχαν ζητήσει οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης), η οποία συνολικά περιλαμβάνει έντεκα θέματα προς συζήτηση.

Αναλυτικά:

1 Ανακοινώσεις – Ερωτήσεις

2 Συζήτηση για θέματα που αφορούν την Παιδεία στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας (Εισηγητής: κ. Κώστας Ρούσσινος)

3 Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας – Έγκριση της με αριθμό 1-1/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

4 Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύναψη σύμβασης συνεργασίας με το συλλογικό σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών Αποβλήτων με την επωνυμία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

5 Αποδοχή χρηματοδότησης της 2ης Τροποποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων Κέρκυρας» με κωδικό ΟΠΣ 5007735 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» Ποσό 519.944,40€ (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

6 Αποδοχή χρηματοδότησης της 2ης Τροποποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη δικτύου χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού (εκτός συσκευασιών) Κέρκυρας» με κωδικό ΟΠΣ 5007734 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές, Μεταφορών και Αειφόρος Ανάπτυξης 2014-2020» ποσό 460.684,80€ (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

7 Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

8 Κατανομή Λειτουργικών Δαπανών Σχολείων έτους 2020 – Γ’ Δόση – Έγκριση της με αριθμό 6/2020 Απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας  (Εισηγητής: κ. Παναγιώτης Παπαδάτος

9 Γνωμοδότηση για την εκ νέου αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην περιοχή Νησάκι Κέρκυρας (θέση Σκίνος) για την εξυπηρέτηση του σκοπού της «πρόσδεσης σκαφών» (Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μαυρωνάς)

10 Έγκριση της με αριθμό 1-2/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί: «Μίσθωση κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» (Εισηγητές: κ. Δήμαρχος, κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

11 Έγκριση της με αριθμό 2-6/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί: «Μίσθωση κοινόχρηστου χώρου για στάσιμο εμπόριο στη θέση «Σιδάρι» της Δ.Ε. Εσπερίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» (Εισηγητής: κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

12 Συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την άρση της κυκλοφορίας οχημάτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (Εισηγητής: κ. Θεοφάνης Σκέμπρης).