Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ξημερώματα τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Περίθεια

Φωτιά
05 Σεπτεμβρίου 2020 / 11:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μάχη με τις φλόγες έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές για αρκετές ώρες στις Πόρτες Περίθειας, μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσχέραναν ιδιαίτερα οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή. 

Άνθρωποι που συμμετείχαν στην επιχείρηση χαρακτήρισαν «άθλο» την κατάσβεση αυτής της φωτιάς χωρίς εναέρια μέσα.

Τα ξημερώματα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο έχοντας κάψει αγροτοδασική έκταση περίπου 15 στρεμμάτων.

Επιχείρησαν εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής και πεζοπόρο τμήμα 12 ατόμων, πεζοπόρο τμήμα προσκόπων 18 ατόμων, η εθελοντική ομάδα ΕΟΔ με ένα όχημα και τέσσερα άτομα, η εθελοντική ομάδα ΕΜΕΔ με ένα πεζοπόρο τμήμα 8 ατόμων.
Συμμετείχε επίσης η Πολιτική Προστασία του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με τρία οχήματα και 6 άτομα ενώ συνέδραμε και ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας με μία υδροφόρα.


Οι εθελοντές, μετά την επιχείρηση κατάσβεσης

Χθες, ολόκληρη τη μέρα, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας (δείκτης 4), σημειώθηκε μια πρωτοφανής κινητοποίηση.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία είχε τεθεί σε γενική επιφύλακη με στελέχωση και όλα τα οχήματα της ενώ τρεις ομάδες πεζοπόρων περιπολούσαν στο Βορρά, στην Κεντρική και στη Νότια Κέρκυρας

Παράλληλα, εθελοντικές ομάδες ομάδες πυρασφάλειας κοινοτήτων περιπολούσαν στους τομείς ευθύνης τους και η πολιτική προστασία των δήμων ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.