Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πώς θα μετακινούνται μαθητές και γονείς κατά τη διάρκεια του lockdown (έντυπο)

lockdown
05 Nov 2020 / 17:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε λειτουργία θα παραμείνουν τα Νηπιαγωγία, Δημοτικά και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, κατά τη διάρκεια του νέου lockdown

που θα τεθεί σε ισχύ από Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα.

Γυμνάσια και Λύκεια αντιθέτως, θα κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση. 

Για την μετακίνησή τους οι πολίτες θα χρησιμοποιούν ξανά το SMS στο γνωστό μας 13033, στα πρότυπα του πρώτου lockdown της άνοιξης.

Τα νούμερα στην αιτία μετακίνησης παραμένουν ως είχαν με τη διαφορά ότι στο νούμερο 4 ενσωματώνεται πλέον και η μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία.

Ωστόσο, για τις μετακινήσεις που αφορούν το σχολείο, χρειάζεται να υπάρχει και το συμπληρωμένο έντυπο, το οποίο, από την προσεχή Δευτέρα, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους οι μαθητές ή οι γονείς – εάν συνοδεύουν το παιδί/ά.



Οι γονείς πρέπει να εκτυπώσουν την ειδική φόρμα και να την συμπληρώσουν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ή οι γονείς που τους συνοδεύουν θα πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους την ειδική βεβαίωση.

Στην βεβαίωση θα αναγράφονται: το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, αριθμός μητρώου μαθητή/τριας, διεύθυνση κατοικίας και σχολείου καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες θα βρίσκεται το παιδί στο σχολείο.

Αυτονόητα, οι γονείς οφείλουν να έχουν και την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους, ενώ το έντυπο θα φέρει την υπογραφή του Διευθυντή  του σχολείου. 

Μπορείτε να κατεβάσετε τα έντυπα μετακίνησης για μαθητές, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.