Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομάδα Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Βαφτίζουν θέσεις αγροτικών γιατρών ως μόνιμες

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
08 Φεβρουαρίου 2021 / 18:30

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η ομάδα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις μόνιμες θέσεις γιατρών

στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στην οποία αναφέρει:
 
«Εδώ και 1,5 χρόνο καμία νέα μόνιμη θέση γιατρού δεν έχει προκηρυχθεί στην Κέρκυρα και ενώ περιμένουμε ακόμα τα μέτρα στήριξης του Νοσοκομείου, που έχει υποσχεθεί τόσο ο Υφυπουργός Υγείας στη Βουλή όσο και ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ, είδαμε σε 3 προκηρύξεις μόνιμων γιατρών που προκηρύχθηκαν το τελευταίο 18μηνο για όλη την Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε μια για την Κέρκυρα.
 
Και όμως, στο πνεύμα του γκεμπελισμού «πες, πες, όλο και κάτι θα μείνει», θέλοντάς να καλύψει την πολιτική ανικανότητα, η υπεύθυνη υγείας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Μάστορα, ανακοίνωσε ως προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, τις προκηρύξεις αγροτικών ιατρείων για τα Διαπόντια και για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης.
 
Το ίδιο πνεύμα ισχύει και για τις μόνιμες θέσεις στο νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δήθεν εγκρίθηκαν μάλιστα από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ενώ αυτές στη συντριπτική πλειοψηφία τους, απλά αφορούν επαναπροκηρύξεις μόνιμων θέσεων, που είχαν προκηρυχθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν αδιάθετες, όπως ισχύει για τις 2 θέσεις του τμήματος επειγόντων, του διευθυντή Παθολογίας, του νευρολόγου και νεφρολόγου.
 
Ταυτόχρονα συνεχίζουν να αγνοούνται άλλες θέσεις μόνιμες που είχαν προκηρυχτεί επί ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν άγονες, όπως δύο θέσεις ψυχιάτρων, μία θέση Παιδίατρου, μία θέση παθολόγου κοκ για τις οποίες δεν αναφέρθηκε τίποτα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, όλα όσα λέγονται και γράφονται, να πραγματοποιηθούν σύντομα και να μη μείνουν για ακόμα μια φορά στα λόγια.