Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το διοικητικό προσωπικό του Ι.Π. αντιδρά για την φύλαξη των Πανεπιστημίων

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
10 Φεβρουαρίου 2021 / 10:39
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου αποφάσισε και εξέδωσε την

παρακάτω ανακοίνωση:

Ψήφισμα του Δ.Σ.  του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως

«Προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», ονομάζει η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως τη συγκρότηση ειδικού αστυνομικού σώματος για τα Πανεπιστήμια και επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με 20 εκατ. ευρώ ετησίως, όταν η τακτική χρηματοδότηση όλων των ΑΕΙ μετά βίας ξεπερνά τα 90 εκατ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιονίου Πανεπιστημίου εκφράζει την αντίθεσή του στην επικείμενη δημιουργία και τοποθέτηση Ειδικών Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη φύλαξη των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Άποψή μας είναι ότι η φύλαξη των πανεπιστημίων πρέπει να οργανώνεται από το ίδιο το πανεπιστήμιο, μέσα στα πλαίσια της πλήρους αυτοδιοίκησής του. Μπορεί στους χώρους των μεγαλύτερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας να έχουν συντελεστεί εγκληματικές πράξεις από πρόσωπα ή κοινωνικές ομάδες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες το «πανεπιστημιακό άσυλο»

ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΔΡΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ, αμαυρώνοντας την εικόνα και τη λειτουργία τους. Το γεγονός αυτό όμως, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι, για την εδραίωση εντός των πανεπιστημίων Ειδικών Σωμάτων, υπαγομένων στην Ελληνική Αστυνομία.

Τα τελευταία χρόνια η φύλαξη των πανεπιστημίων παρέχεται κυρίως από ακριβοπληρωμένες Ιδιωτικές Εταιρείες Φύλαξης. Πάγια άποψη του Συλλόγου μας είναι ότι η φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων πρέπει να πραγματοποιείται από Μόνιμο Προσωπικό που θα υπηρετεί σε κάθε εκπαιδευτικό Ίδρυμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε πανεπιστημίου (πληθυσμιακές και χωροταξικές).
Εμείς, οι Διοικητικοί Υπάλληλοι ως εργαζόμενοι στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην υποχρηματοδότηση του, στην εξίσωση των πτυχίων τους με αυτά των κολεγίων, πολιτικές επιλογές οι οποίες θα έχουν ως συνέπεια στην υποβάθμιση και απαξίωσή τους.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα επιβιώσει σε πείσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Θα επιβιώσει γιατί θα το υπερασπιστούμε όλοι εμείς μαζί: φοιτήτριες, γονείς, διδάσκοντες, καθηγήτριες και διοικητικοί υπάλληλοι.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε την πανεπιστημιακή κοινότητα: διδάσκοντες και φοιτητές δια των συνδικαλιστικών τους οργάνων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση Ειδικών Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας στο Πανεπιστήμιό μας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.