Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι συζήτησε ο Νικολούζος με τον Ιταλό Πρέσβη

San Giacomo
11 Οκτωβρίου 2016 / 14:07

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα Luigi Marras που επισκέφθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα το Δήμαρχο Κέρκυρας στο Ιστορικό Δημαρχείο, ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και επισκέπτεται την Κέρκυρα στο πλαίσιο της περιοδείας του σε σημαντικές ελληνικές πόλεις.

Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα και την Ιταλία, όπως είναι η οικονομική κρίση  και η ανάπτυξη πολιτικών που θα δίνουν διέξοδο στη νέα γενιά. Συμφώνησαν ότι μοχλοί ανάπτυξης αποτελούν – και για τις δυο πλευρές – ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο γεωργία και το εμπόριο, τομείς στους οποίους μπορούν αν αναπτυχθούν συνεργασίες, ενώ αναφέρθηκαν και στην πλούσια ιστορία των δύο Λαών.
Τέλος, τη συζήτηση  απασχόλησε ιδιαίτερα  η συγκοινωνιακή  σύνδεση της Κέρκυρας με την Ιταλία η οποία συνεχώς υποβαθμίζεται με σοβαρές επιπτώσεις στον τουρισμό.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ράλλης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Καββαδίας, η β’ Γραμματέας της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα Eleonora Lopez και ο πρόξενος της Ιταλίας στην Κέρκυρα Giancarlo Bringiotti.