Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη λειτουργία του νέου αξονικού ανακοίνωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
08 Ιουλίου 2021 / 15:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από 7 Ιουλίου 2021, ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Αξονικού Τομογράφου 64 Τομών, στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Σε σχετική του ανακοίνωση ο διοικητής του Νοσοκομείου Λεωνίδας Ρουμπάτης αναφέρει: «To Γ.Ν.Κ., για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχει ως ιατρικό τεχνολογικό εξοπλισμό, έναν υπερσύγχρονο Αξονικό Τομογράφο 64 τομών.

Οι ιατροί και οι χειριστές του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας εκπαιδεύθηκαν και εκπαιδεύονται ήδη, στην χρήση του 64 τομών Αξονικού Τομογράφου, ώστε οι δυνατότητες και οι εφαρμογές, που δίνει ο νέος Αξονικός Τομογράφος, να χρησιμοποιηθούν στην διάγνωση και στην θεραπεία ενός ευρέως φάσματος ασθενειών.

Η διαδικασία για την προμήθεια του συγκεκριμένου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού (χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ), χρονολογείται, ήδη, από την Διοίκηση Γρηγορόπουλου Κ. (έτος 2014) και ολοκληρώνεται, από την Διοίκηση Ρουμπάτη Λ. (έτος 2021).

Η σημαντική καθυστέρηση ολοκλήρωσης της προμήθειας και εγκατάστασης οφείλεται σε δικαστικές εμπλοκές.

Παρόλα αυτά, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, προς του κατοίκους και τους επισκέπτες της Κέρκυρας και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην  Τεχνική Υπηρεσία και σε όλους όσους συνετέλεσαν στη επίτευξη του κοινού αυτού στόχου».