Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για ακόμη 18 δικαιούχους

εργατικές κατοικίες
12 Ιουλίου 2021 / 13:42
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Παραδόθηκε το 93% των εργατικών κατοικιών στον Άγιο Ιωάννη. Τον Αύγουστο παραδίδονται οι 12 τελευταίες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για ακόμη 18 δικαιούχους εργατικών κατοικιών που σήμερα , έπειτα από αναμονή 10 χρόνων, παρέλαβαν τη νέα τους στέγη.
Η παράδοση έγινε το πρωί, στον οικισμό «Κέρκυρα V» του ΟΑΕΔ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη, παρουσία του Προέδρου του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, του βουλευτή ΝΔ Κέρκυρας Στέφανου Γκίκα και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Καλόγερου.


Ο κ.Πρωτοψάλτης αναφέρθηκε στην πολυετή καθυστέρηση για την παράδοση των κατοικιών επισημαίνοντας ότι με τις 18 που δόθηκαν στους δικαιούχους έχει παραδοθεί ουσιαστικά το 93% των κατοικιών. «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παραδοθεί ο οικισμός στο 100% με τις 12 κατοικίες που υπολείπονται. Για άλλη μια φορά να ζητήσω συγγνώμη για την πολυετή καθυστέρηση από τους δικαιούχους που έχουν ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια περιμένοντας να τους δοθούν οι κατοικίες που δικαιούνται», τόνισε ο κ.Πρωτοψάλτης ευχαριστώντας τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ για τον αγώνα που έχουν κάνει για την ολοκλήρωση του έργου, τον βουλευτή κ.Γκίκα, καθώς και τις τοπικές αρχές και την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την συνδρομή τους στον κοινό αγώνα.

Πολυετή καθυστέρηση

Η σταδιακή παράδοση των κατοικιών που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου που παρουσίασε μεγάλες καθυστερήσεις τα προηγούμενα 14 χρόνια, ταλαιπωρώντας τους δικαιούχους οικιστές.
«Με τις κατοικίες που παραδόθηκαν σήμερα συμπληρώνουμε 164 που έχουν ήδη παραδοθεί στους δικαιούχους. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά. Μένουν μόνο 12. Αυτές μέσα στον επόμενο μήνα θα παραδοθούν, όπου αναμένεται να έρθει και ο Υπουργός Κ.Χατζηδάκης για την ολοκλήρωση του έργου. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, ώστε να ολοκληρωθεί ο αποχετευτικός αγωγός στον Σκάφωνα και θα επιλύσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο», δήλωσε ο κ.Γκίκας.



«Πολύπαθο έργο»

Η αποπεράτωση του οικισμού που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2007, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο, καθώς απομένει η παράδοση 12 κατοικιών. Ο οικισμός «Κέρκυρα V» περιλαμβάνει 176 κατοικίες, σε διώροφα κτίρια, καθώς και 6 καταστήματα, μια αίθουσα συγκέντρωσης και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.
Τέλος ο κ.Καλόγερος αναφέρθηκε στο ζήτημα επιτάχυνσης των διαδικασιών για την επίλυση του αποχετευτικού. «Λύσεις θα δοθούν άμεσα με ενέργειες της Δημάρχου, του βουλευτή, του διοικητή του ΟΑΕΔ και της ΔΕΥΑΚ ώστε να ξεπεραστεί ένα διοικητικό πρόβλημα και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Ένα πολύπαθο έργο οδεύει προς το τέλος του», σημείωσε ο ίδιος.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.