Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

8 Νοεμβρίου στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας η μηχανή ταχείας ανταπόκρισης

ΕΚΑΒ Κέρκυρας
04 Nov 2021 / 12:12

Δύο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Κέρκυρας έχουν ήδη περάσει από την απαραίτητη εκπαίδευση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σαν «μάννα εξ ουρανού», αναμένεται η μοτοσικλέτα ταχείας ανταπόκρισης για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Μετά από μεγάλες πιέσεις του Σωματείου Εργαζομένων αλλά και κοινωνική απαίτηση, η υπηρεσία της Κέρκυρας θα αποκτήσει επιτέλους ένα μέσο, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νησιού.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δύο εργαζόμενοι μετέβησαν μάλιστα στην Αθήνα, όπου έλαβαν την απαραίτητη εκπαίδευση.

Πλέον ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, αποκτά το νέο ευέλικτο μέσο που μπορεί να υπερκεράσει το αυξημένο κυκλοφοριακό άγος και το προβληματικό οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με όλες τις διαβεβαιώσεις και τις δεσμεύσεις που έχουν δοθεί στο Σωματείο Εργαζομένων, η μηχανή θα βρίσκεται «ετοιμοπόλεμη» στην Κέρκυρα, από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Κυπριώτης δηλώνει στην "Ε" αισιόδοξος αλλά και επιφυλακτικός: Αυτήν τη  ενημέρωση έχουμε μέχρι στιγμής (4/11), περιμένουμε να το δούμε να υλοποιείται. Έχουμε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες». 

Ο ρόλος των μοτοσυκλετών 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι εξασφαλίζεται ταχεία ανταπόκριση, σε κρίσιμα συμβάντα, ιδίως καρδιολογικά, με αυξημένες πιθανότητες ανάταξης ανακοπών.

Επιπλέον μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα ασθενοφόρα, ιδίως σε περιπτώσεις ατυχημάτων με πολλά θύματα.

Ιδιαιτέρως σε πολύ μικρούς δρόμους ή καντούνια, όπως αυτά της Κέρκυρας, η μοτοσικλέτα ταχείας επέμβασης μπορεί να αποτελέσει "σανίδα σωτηρίας" για ανθρώπινες ζωές.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Παρακαλείσθε, για οποιαδήποτε αναπαραγωγή αυτούσιου περιεχομένου παραγωγής της δημοσιογραφικής ομάδας της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, να κάνετε γραπτή ή προφορική αναφορά στην πηγή με ενεργό λινκ