Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκπαίδευση διαμεσολαβητών Ρομά

Ρομά
10 Φεβρουαρίου 2022 / 14:59

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 ώρες βιωματικής, εστιασμένης σε πραγματικές ανάγκες και επίλυση προβλημάτων

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  Ανδρέας Σκούπουρας και τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά ενημερώνουν την Κοινότητα Ρομά  ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Εγγύηση για το Παιδί (Child Guarantee), το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και ο ΟΑΕΔ θα υλοποιήσουν, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, δύο προγράμματα εκπαίδευσης για Ρομά Διαμεσολαβητές, μέσω των οποίων αναμένεται να εκπαιδευτούν συνολικά 30 Ρομά ηλικίας 17-24 ετών τελειόφοιτοι/απόφοιτοι Λυκείου στη διαδικασία και τις τεχνικές της αποτελεσματικής διαμεσολάβησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να ωφελήσει τόσο τους νέους Ρομά που θα εκπαιδευτούν με την προοπτική να απασχοληθούν σε θέσεις διαμεσολάβησης στην εκπαίδευση, όσο και τις δυο κοινότητες (Ρομά και μη Ρομά) στην μεταξύ τους επικοινωνία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 ώρες βιωματικής, εστιασμένης σε πραγματικές ανάγκες και επίλυση προβλημάτων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου 10 εβδομάδων (9 ώρες εβδομαδιαίως σε τρίωρες συναντήσεις, απογευματινές ώρες) και θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στα ΚΕΚ Ρέντη, με έναρξη τον Φεβρουάριο του 2022.
 
Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Σύμβουλο Απασχολησιμότητας Νέων της UNICEF, Τέτα Καραμπίνη, E-mail: [email protected]