Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τοποθέτηση προνύμφων – ωφέλιμων εντόμων στα δέντρα της πόλης

ωφέλιμα έντομα
26 Μαΐου 2022 / 14:54

Θα γίνει "εισαγωγή" με προνύμφες 100 ατόμων, η καθεμία, με ωφέλιμα έντομα (πασχαλίτσες – φυσικοί εχθροί), τα οποία καταστρέφουν τα μυζητικά έντομα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος με βιολογικό τρόπο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την Διεύθυνση Επιχειρησιακού Έργου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας (Τμήμα Συντήρησης Πρασίνου) θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τοποθέτηση προνύμφων – ωφέλιμων εντόμων στο πλαίσιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλείται από την έκκριση μελιτωδών ουσιών από τα μυζητικά έντομα, που βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα δέντρα στον αστικό ιστό της πόλης της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα από το πρωί της Παρασκευής, σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως, Πλατεία Σαρόκο, στο Λιστόν, στη Πάνω Πλατεία και στην Λεωφ.  Αλεξάνδρας, θα τοποθετήσει "εισαγωγή" με προνύμφες 100 ατόμων, η καθεμία, με ωφέλιμα έντομα (πασχαλίτσες – φυσικοί εχθροί), τα οποία καταστρέφουν τα μυζητικά έντομα, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του προβλήματος με βιολογικό τρόπο.