Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι νέοι Διευθυντές Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα

Υπουργείο Παιδείας
18 Ιουλίου 2022 / 16:54

Ποια πρόσωπα αναλαμβάνουν σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από μια πολύμηνη διαδικασία.

Στα Ιόνια Νησιά οι ενδιαφερόμενοι ανήλθαν στους 37 για τις 8 θέσεις. Εξ αυτών οι υποψήφιοι για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση άγγιξαν τους 17 και για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τους 20.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας η Δέσποινα Σαββίδου τοποθετείται νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, θέση που ως τώρα κατείχε ο Χρήστος Άνθης.

Όσον αφορά τη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας επελέγη εκ νέου μετά την ολοκλήρωση των κρίσεων ο Χαρίλαος Αλαμάνος.

Στα Ιόνια Νησιά

Παράλληλα στη Ζάκυνθο χρέη Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Κατσιμπέλης και στη Δευτεροβάθμια ο Διονύσιος Πόθος.

Στη Λευκάδα καθήκοντα Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Μπατσίλας και στη Δευτεροβάθμια ο Κωνσταντίνος Γκουντούλας.

Στην Κεφαλονιά ο Γιώργος Αλεξανδράτος θα βρεθεί στο τιμόνι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο Μιλτιάδης Μελισσάς στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η θητεία

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας οι νέοι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τοποθετούνται με θητεία που λήγει την 31η Ιουλίου 2026. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, για όσο διάστημα ασκούν τα καθήκοντά τους, λαμβάνουν το σύνολο των επιδομάτων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται, αναπληρώνονται στα καθήκοντά τους κατά τα οριζόμενα στην περ. γ) του άρθρου 46 του ν. 4823/2021. Οι τοποθετούμενοι Διευθυντές Εκπαίδευσης υποχρεούνται να αναλάβουν υπηρεσία έως και την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Στελέχη της εκπαίδευσης που τοποθετούνται σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης, θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από κάθε θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ