Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα, λίκνο του ευρωπαϊκού τουρισμού

ΙΣΤΟΡΙΑ
02 Nov 2022 / 20:20
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κοσμοσυρροή στην παρουσίαση του δίτομου ιστορικού έργου για τον κερκυραϊκό τουρισμό, του Κώστα Τσουμάνη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δυο ακόμα δώρα κόμισε στην τουριστική Κέρκυρα, ο επικεφαλής των διοικητικών Υπηρεσιών εδώ του τουρισμού. Την αναδρομή που αναδεικνύει το ιστορικό βάθος που χάνεται πίσω στα ομηρικά έπη. 3000 χρόνια κερκυραϊκής φιλοξενίας! Και τη διάψευση ότι στους σύγχρονους καιρούς, η τουριστική δραστηριότητα ξεκινάει με το Club Med στα 1952.



Από αριστερά, Θ. Ευσταθίου, Γ. Δούκας, Ν. Δουκάκη, Χ. Βούλγαρης και ο συγγραφέας. ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ο Κώστας Τσουμάνης και ως ερευνητής καταγράφει δραστηριότητα περισσότερο από έναν αιώνα πριν. Στα 1820! Η Κέρκυρα φιγουράρει στις ιστορικές αποκαλύψεις του ως λίκνο του ευρωπαϊκού τουρισμού μαζί με την γαλλική και την ιταλική Ριβιέρα.

Εντυπωσίασε τους πάντες, κατά την παρουσίαση του δίτομου έργου του, στην αίθουσα του ΟΛΚΕ. Καρπός δεκαετούς προσπάθειας, βρίθει στοιχείων που αποκαθιστούν ένα ιδιαίτερο βάθος όσον αφορά στο ήθος ενός λαού και έτσι σε μια οικονομική δραστηριότητα. Φιλοξενία, τουρισμός.

Η υποδοχή της δουλειάς του υπήρξε σημαντική και συγκινητική για τον σεμνό ερευνητή και ακάματο εργάτη των τουριστικών πραγμάτων. Στο τέλος της εκδήλωσης, η ουρά όσων θέλησαν να τους υπογράψει ο συγγραφέας το βιβλίο ήταν μακριά!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.