Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη στο Γηροκομείο της Γραμματείας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού των ΑΝ.ΕΛ.

Δημοτικό Γηροκομείο - Πτωχοκομείο Κέρκυρας
22 Δεκεμβρίου 2016 / 10:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα στελέχη της Γραμματείας Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Ιονίου (Τομέας Κέρκυρας)των ΑΝ.ΕΛ.,

στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων της Γραμματείας για τις γιορτές των Χριστουγέννων και την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δημοτικό Γηροκομείο - Πτωχοκομείο Κέρκυρας, στο Πέραμα. 
Τα στελέχη της Γραμματείας έγιναν δεκτά με χαρά από τους ηλικιωμένους ενοίκους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του ιδρύματος, συνομίλησαν με το προσωπικό και αντάλλαξαν ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκαν από τους φιλοξενούμενους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους. Η ανάγκη για επικοινωνία ήταν εμφανής όπως και το παράπονο τους γιατί ξεχάστηκαν από τους ανθρώπους τους ακόμα και τις ημέρες των εορτών.
Το Γηροκομείο φιλοξενεί 30 ηλικιωμένους, στεγάζεται σε νοικιασμένο κτίριο και οι εμφανείς σοβαρές ζημιές λόγω υγρασίας και παλαιότητας του κτιρίου και άλλα προβλήματα, όπως η προβληματική θέρμανση, η έλλειψη προσωπικού κ.α. επιβάλλουν τη μετεγκατάσταση του  σε καταλληλότερο χώρο καθώς και την ενίσχυση των υπηρεσιών και του κοινωνικού έργου που προσφέρει ώστε παράλληλα με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του να βελτιωθούν οι  συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτό.
Τα στελέχη της Γραμματείας ευχήθηκαν για τις γιορτές και την καινούρια χρονιά και προσέφεραν χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και τρόφιμα.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν η Αγγελική Πρωτοψάλτη, υπεύθυνη της Γραμματείας Αλληλεγγύης για την περιφέρεια Ιονίου, η Κωνσταντίνα Καμονάχου, τομεάρχης Αλληλεγγύης Κέρκυρας και τα μέλη της Γραμματείας Κωνσταντίνα Χανδρινού και Ειρήνη Βλάχου.