Τετάρτη 15.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμβολικός αποκλεισμός των διευθύνσεων εκπαίδευσης από δασκάλους και καθηγητές

ΕΛΜΕ
13 Φεβρουαρίου 2023 / 16:13

Απεργούν την Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί με σημείο αιχμής την ατομική αξιολόγηση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με συμβολικό αποκλεισμό των δυο διευθύνσεων εκπαίδευσης του νησιού απάντησαν σήμερα το μεσημέρι δάσκαλοι και καθηγητές που αντιδρούν στην ατομική αξιολόγηση, ενώ την Τετάρτη οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ.

Στην σημερινή κινητοποίηση δάσκαλοι και καθηγητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΕΠΕ και της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ζήτησαν την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων τους που έχουν κλείσει δυο χρόνια προϋπηρεσίας.

Επισήμαναν ότι δε φοβούνται την «αξιολόγηση», γιατί δεν έχουν κάτι να κρύψουν, αλλά αντιδρούν γιατί θέλουν να προστατεύσουν το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών.

Απεργία την Τετάρτη

Την Τετάρτη μάλιστα η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργούν Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καλούν σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει όπως και σε απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση, με πρώτο βήμα τη μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιολόγησης.

Στην Κέρκυρα ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στα Γενικά Λύκεια, και σε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ