Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε. Σε ένα μήνα η δίκη στο ΣτΕ για τον Ερημίτη

ΕΡΗΜΙΤΗΣ
15 Φεβρουαρίου 2023 / 13:37
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Την αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος του Δήμου για την υπόθεση αυτή Γιώργος Καλούδης επικαλούμενος την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας.

ΑΘΗΝΑ. Αναβλήθηκε η δίκη για την ακύρωση των αδειών πολεοδόμησης του Ερημίτη, που επρόκειτο να εκδικασθεί την Τετάρτη 15/2 στο Ε΄Τμήμα του ΣτΕ. Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης είναι σε περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα την η 22-3-2023.

Η αίτηση ακύρωσης των αδειών στρέφεται κατά των υπουργών Περιβάλλοντος (Σκρέκας) και Υποδομών (Καραμανλής). Ο επισπεύδων είναι ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Την αναβολή ζήτησε ο δικηγόρος του Δήμου  για την υπόθεση αυτή Γιώργος Καλούδης επικαλούμενος την ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας με αφορμή ότι η εταιρεία «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ»με τον διακριτικό τίτλο«NEW CORFlJ REAL ESTATE INVESTMENTS» έξι μέρες πριν την εκδίκαση άσκησε παρέμβαση στη δίκη υπέρ των υπουργών και κατά του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας,

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας έχει λάβει κατά πλειοψηφία απόφαση να παρέμβει στη δίκη υπέρ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και γενικά να συνδράμει σε όλες τις δράσεις για την αποτροπή της οικοδόμησης του Ερημίτη.

Ο Γ. Καλούδης επισημαίνει ότι η παράταξη Υδραίου μειοψήφισε κατά την συζήτηση του θέματος και την λήψη της απόφασης, υπαινισσόμενος πως γι' αυτόν τον λόγο δεν έχει ενεργήσει όπως η απόφαση του συμβουλίου επιβάλλει.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.