Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ένα «κλικ» τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ σε real time

ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
28 Μαρτίου 2023 / 09:12

Σύντομα η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα εντός του λεωφορείου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πραγματικό χρόνο και από οπουδήποτε βρίσκονται, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν μέχρι τη στάση, μπορούν πλέον οι πολίτες να ενημερώνονται για τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας.

Σε αναβάθμιση των υπηρεσιών της έχει προχωρήσει η εταιρεία που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες της Κέρκυρας, με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Από τις αρχές του νέου έτους έχει εγκαινιάσει μια νέα υπηρεσία δίνοντας την δυνατότητα  ενημέρωσης για τον εκτιμώμενο χρόνο διέλευσης των λεωφορείων από τις στάσεις σε «real time», μέσω της ιστοσελίδας https://astikoktelkerkyras.gr/.

Μάλιστα πολύ σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμη και σχετική εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και σε άλλες γλώσσες προς εξυπηρέτηση και των ξένων επισκεπτών.

Και QR codes

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, καθώς ο χρήστης μπορεί από όποιο σημείο και να βρίσκεται να επιλέγει μέσω από την ιστοσελίδα την στάση που τον ενδιαφέρει και να ενημερώνεται για τον χρόνο που απομένει μέχρι την άφιξη του λεωφορείου. Εύκολα και γρήγορα.

Παράλληλα, εδώ και ένα χρόνο έχουν εγκατασταθεί σε όλες τις στάσεις QR codes για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Ο χρήστης μέσω έξυπνου κινητού, τα επανομαζόμενα smartphones, σκανάρει τον κωδικό και άμεσα ενημερώνεται σε πόσα λεπτά θα αφιχθεί το λεωφορείο.

«Η τηλεματική με τις σταθερές ηλεκτρονικές πινακίδες πληροφόρησης για τις αφίξεις-αναχωρήσεις των δρομολογίων στις στάσεις ξεπερνιέται. Πλέον μέσω της ιστοσελίδας οι χρήστες, μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια και τον χρόνο έλευσης των λεωφορείων, ενώ πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη και η εφαρμογή. Επιπλέον από πέρσι έχουμε βάλει και τα QR codes σε όλες τις στάσεις μας για τον ίδιο ακριβώς λόγο», τόνισε στην «Ε» ο διευθυντής του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας Αλέξανδρος Πάγκαλης.  

Πληρωμή και με πιστωτική

Παράλληλα, όπως είπε, σύντομα θα είναι στη διάθεση του επιβατικού κοινού, ακόμη μια νέα υπηρεσία που αφορά στην πληρωμή του εισιτηρίου εντός του λεωφορείου. Πέρα δηλαδή από τον κλασικό τρόπο, θα μπορεί να γίνεται απευθείας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.
 
Το αντίτιμο θα είναι το ίδιο με το ισχύον που εκδίδεται εντός του λεωφορείου, σε τιμή μεγαλύτερη δηλαδή, απ’ ότι αν το προμηθευόταν κανείς από τα σημεία πώλησης που βρίσκονται κοντά στις στάσεις (αυτόματοι πωλητές, σταθμαρχείο, περίπτερα, κλπ).
 
Ανανέωση στόλου και στεγάστρων στάσεων

Όπως ανέφερε ο κ. Πάγκαλης, ο στόλος του Αστικού ΚΤΕΛ Κέρκυρας διαρκώς ανανεώνεται κάθε χρόνο και ήδη έχουν αντικατασταθεί εφτά λεωφορεία, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα μέχρι το καλοκαίρι. Επιπλέον η εταιρεία θα προχωρήσει σε αντικατάσταση των στεγάστρων σε ορισμένες στάσεις όπως στο Βιρό και στα Σφαγεία, αν και όπως επισήμανε «η έλλειψη υποδομών χωλαίνει τις τοποθετήσεις τους», αναφερόμενος στους στενούς δρόμους και τα υποτυπώδη πεζοδρόμια που υπάρχουν, για να αναπτυχθούν όπως πρέπει.

25% κάτω η επιβατική κίνηση

Τα απόνερα πάντως του κορονοϊού εξακολουθούν να επηρεάζουν την επιβατική κίνηση στις αστικές συγκοινωνίες. Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλη η επιβατική κίνηση είναι πεσμένη κατά 25% σε σχέση με το 2019, καθώς η αλλαγή που επέφερε η πανδημία στις καθημερινές μας συνήθειες καθίσταται ακόμη εμφανή.
 
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ