Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενίσχυση 12 εκ. ευρώ σε νησιώτες κτηνοτρόφους

κτηνοτρόφοι
17 Μαΐου 2023 / 19:50
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Στόχος της ενίσχυσης είναι η στήριξη των κτηνοτρόφων με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα της μεγάλης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα της δράσης «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» όπου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι νησιώτες κατ’ επάγγελμα κτηνοτρόφοι ώστε να μπορούν να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τους από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα έχει ύψος 12 εκ. ευρώ.

Στόχος της ενίσχυσης είναι η στήριξη των κτηνοτρόφων με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα της μεγάλης αύξησης των τιμών των ζωοτροφών που οδηγεί σε μεγεθυμένο κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία και εντός του 2023.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι αυτοί που σωρευτικά πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Α) είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος,

Β) είναι κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμoύ Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), όπως αυτά ίσχυαν την 31.12.2021,

Γ) είναι εγγεγραμμένοι μέχρι την 31.12.2021 ως «επαγγελματίες αγρότες», στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

Δ) έχουν έδρα σε νησιωτική περιοχή της χώρας και συγκεκριμένα στην Κρήτη, Ιόνιο, συμπεριλαμβανομένης της Λευκάδας, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο, στις περιφέρειες με νησιωτικά συμπλέγματα ή μεμονωμένα νησιά, με εξαίρεση την Εύβοια και την Ελαφόνησο Λακωνίας

Δ) ανήκουν στον κλάδο της αιγο-προβατοτροφίας.
 
Η αίτηση μπορεί να γίνει ακολουθώντας το σύνδεσμο https://vouchers.gov.gr από τις 17/05/2023 μέχρι τις 17/07/2023, ενώ η «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» υλοποιείται με πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία. α. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία για τη δράση «ΑΜΑΛΘΕΙΑ» οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας ή να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Γραφείο Αρωγής Χρηστών της Δράσης στο 2152157829. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 17:00.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.