Τετάρτη 29.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: Σε όλους μας οι ευθύνες για τη βαριά ήττα (video)

ΣΥΡΙΖΑ
22 Μαΐου 2023 / 07:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οι ευθύνες Κατρούγκαλου και η επόμενη μέρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τη διαφορά που έκανε και τους δύο μεγάλου αντιπάλους να «τρίβουν να μάτια τους», σχολίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ το συντριπτικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε δηλώσεις του αργά το βράδυ στη Κέντρο Τύπου της Νομαρχίας ο συντονιστής του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μωραΐτης, τόνισε: «Εμείς δώσαμε έναν καθαρό τίμιο αγώνα, ζητήσαμε από τον ελληνικό λαό μια καθαρή εντολή για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε συνεργασίας στα πλαίσια του συστήματος της απλής αναλογικής.

Η απαίτησή μας αυτή δεν επιβεβαιώθηκε, αντίθετα επιβεβαιώθηκε το σενάριο που θέλει μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα όσα τα τελευταία χρόνια καταγγέλλαμε και επικρίναμε. Εμείς σε αυτήν την κριτική επιμένουμε γιατί θεωρούμε ότι τα αποτελέσματά της είναι τέτοια που στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αλλά συγχρόνως είναι η ώρα που κι μείς πρέπει να ανζητήσουμε τους λόγους αυτού του εκλογικού αποτελέσματος. 

Η επόμενη μέρα

Ήδη ο πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν τα όργανα για να πάρουν συλλογικές αποφάσεις γύρω από όσα πιθανόν πρέπει να αλλάξουν στη μεγάλη εκλογική μάχη που μας περιμένει ενόψει των δεύτερων εκλογών, στην οποία θα είμαστε παρόντες με όλες μας τις δυνάμεις με τα μέλη, με τους φίλους του κόμματος.

Και να είναι όλοι σίγουροι ότι αυτό που είναι η βασική μας επιδίωξη δηλαδή των χαμηλών και των μικρομεσαίων στρωμάτων της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού θα παραμείνει στη βασική μας στόχευση και θα προσπαθήσουμε να το υπηρετήσουμε με όσες καλύτερες λύσεις βρούμε. Η επόμενη μέρα θα μας βρει ξανά ενωμένους και στον αγώνα».

Οι ευθύνες Κατρούγκαλου

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Χρήστος Μωραΐτης ανέλαβε και από μέρους του τις ευθύνες ως συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας, με τον εκλεγμένο βουλευτή Αλέκο να συμπληρώνει ότι «οι ευθύνες καταμερίζονται σε όλους μας, και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και προφανώς στην ηγεσία του κόμματος».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου στο παρά 1' των εκλογών, ο οποίος τέθηκε εκτός εκλογικής μάχης ελάχιστα 24ωρα πριν την αναμέτρηση, ο Αλέκος Αυλωνίτης δεν μάσησε τα λόγια του: «Και ο κ. Κατρούγκαλος έχει τεράστιες ευθύνες, διότι ο κόσμος ζητά από εμάς, πόσο μάλλον από πανεπιστημιακούς δασκάλους, κατά την εκφορά του δημοσίου λόγου να προσέχουμε τα λόγια μας.

Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε μια κομματική συλλογικότητα που διεκδικεί τη εξουσία θα πρέπει να διαβάζουμε το πρόγραμμά μας που ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και κάθε παράγραφο, καθε πρόταση, κάθε κεφάλαιο το έχουμε αναγνώσει, το ξερουμε και είμασταν υποχρεωμένοι να το μεταφέρεουμε στον κόσμο.

Δεν έγινε αυτό από τον κ. Κατρούγκαλο, κατά την απόψή μου έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και αυτές θα πρέπι να αναζητηθούν ποικιλλοτρόπως μέσα στον οργανωμένο χώρο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.»  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.