Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο

ΣΥΡΙΖΑ
15 Ιουνίου 2023 / 15:04

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας σήμερα, Πέμπτη 15/6/2023, στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ). Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου είναι αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Οι ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα μας υπενθυμίζουν με τον πιο  δραματικό τρόπο ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα ένα από τα πιο σύνθετα διεθνή ζητήματα.  

Οι ευθύνες της Ευρώπης και η άρνηση πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να αναθεωρήσουν την πολιτική τους για την μετανάστευση είναι πασιφανεις. Απαιτούνται  επιτακτικά ανάλογες λύσεις. Δεν  χωράνε ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία.

Σ΄ έναν κόσμο μεταβαλλόμενο, ολοένα και πιο σκληρό  βρισκόμαστε αντιμέτωποι και με το διαρκές έγκλημα στις θάλασσες της Μεσογείου. Δεν μπορεί αυτό να θεωρείται μέρος της καθημερινότητας μας. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές. Είναι άνθρωποι που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους  εξαιτίας πολέμων, ανθρωπιστικής κρίσης, εμφυλίων συγκρούσεων. Είναι ζωές που μετράνε όπως όλες οι άλλες ζωές. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μας. Με κάθε δυνατό τρόπο θα υπερασπιστούμε έναν κόσμο χωρίς ξεριζωμένους, ένα κόσμο δίκαιο και ειρηνικό για όλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετέχει στην  κινητοποίηση  που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας σήμερα, Πέμπτη 15/6/2023, στις 20:00 στο Εργατικό Κέντρο.