Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομόφωνα ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Δολοφονία Άλκη Καμπανού
06 Ιουλίου 2023 / 10:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Ακολούθησε ένταση με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο πρόεδρος της έδρας διέκοψε προσωρινά.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ενόχους κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης και τους δώδεκα κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού, το βράδυ της 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Χαριλάου.

Το δικαστήριο μετέτρεψε τη βασική κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη δολοφονία του Άλκη, ένοχοι για ανθρωποκτονία κρίθηκαν οι επτά εκ των δώδεκα και οι πέντε για συνέργεια.

Σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του φίλου του Άλκη, οι πέντε κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι πέντε για συνέργεια.

Αναφορικά με τον τρίτο νεαρό της παρέας, ο ένας βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, και οι υπόλοιποι για συνέργεια.

Ακολούθησε ένταση και αντεγκλήσεις με αποτέλεσμα να παρέμβει η αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο πρόεδρος της έδρας διέκοψε προσωρινά.

Πηγή: ertnews.gr

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.