Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι «μάγκες» που φυλάκισαν μετανάστες στην Αλεξανδρούπολη

Έβρος
23 Αυγούστου 2023 / 10:07

Τι ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ. Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι τρεις άνδρες που πήραν τον νόμο στα χέρια τους και απήγαγαν μετανάστες στον Έβρο, κλείνοντας τους σε τρέιλερ αυτοκινήτου και μάλιστα σε live μετάδοση κάνοντας λόγο για «25 κομμάτια» που «θα μας κάψουν».

Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή για τη φασιστική και καταφανώς έκνομη πρακτική.  

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε, προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος (αλλοδαπός υπήκοος), το οποίο εμφανίζεται σε video να έλκει τρέιλερ, εντός του οποίου κρατούνταν παράνομα 13 παράτυποι μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής. Το συμβάν έλαβε χώρα την Τρίτη το απόγευμα, κοντά στην Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον του ιδιοκτήτη του οχήματος, προσήχθησαν και κρατούνται δύο Έλληνες, οι οποίοι φέρονται να τον συνέδραμαν. Οι συλληφθέντες παραπέμπονται στην ελληνική Δικαιοσύνη.

Στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι «επαγρυπνά και, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κρατικές Αρχές, επιχειρεί εντατικά και συστηματικά για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων και την εξάρθρωση των εγκληματικών κυκλωμάτων διακίνησης παράτυπων μεταναστών, μεριμνώντας παράλληλα για την τήρηση της νομιμότητας και αποσκοπώντας στο δραστικό περιορισμό του προβλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Αστυνομία στη διάρκεια του Αυγούστου αποτρέπει κατά μέσο όρο στον Έβρο περίπου 900 ημερησίως παράνομες εισόδους στη χώρα μας και συλλαμβάνει εκατοντάδες διακινητές.

Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της».