Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ξεκολλάνε» οι εργασίες στο Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών

Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών
31 Αυγούστου 2023 / 15:23

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Βόρειας Κέρκυρας: «Η προϊσταμένη της Αρχαιολογίας έδωσε άδεια να συνεχίσουν, ώστε να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ότι αφορά το θέμα της καθυστέρησης των εργασιών στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Αμφιπαγιτών Ανδρέας Κάλβος, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης παρευρέθηκαν στην αυτοψία που πραγματοποίησε η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κ. Ρηγάκου, οπότε και έδωσε την άδεια να συνεχίσουν οι εργασίες, παρακάμπτοντας κάθε πιθανό εμπόδιο ώστε να ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου, της Κοινότητας, οπως και η διευθύντρια και καθηγήτριες του σχολείου. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 30/08 και αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 4-5 μέρες. Ελπίζουμε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των παιδιών και των καθηγητών.

Αναμένεται ραντεβού του Δ.Σ. της Ένωσης με τη Δημοτική αρχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την πλήρη ενημέρωση μας για τις εργασίες που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη σε όλες τις σχολικές μονάδες της Βόρειας Κέρκυρας, όπως επίσης και άλλα θέματα που αφορούν στην ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας.

Για το θέμα των σχολικών μεταφορών, ενημερώνουμε ότι μας κοινοποιήθηκε έγγραφο από το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κέρκυρας, στο οποίο αναγράφεται ότι οι μεταφορείς δεν έχουν πληρωθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τα σχολικα δρομολόγια από 9/1/2023 έως 30/6/2023, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να πραγματοποιήσουν δρομολόγια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αν δεν εξοφληθούν. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Π.Ι.Ν. μας διαβεβαίωσαν ότι θα τακτοποιηθούν οι πληρωμές άμεσα, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ευελπιστούμε να τηρηθεί ένα χρονοδιάγραμμα στις πληρωμές των μεταφορέων ώστε να μην προκύπτουν ανάλογα θέματα στο μέλλον. Γίνεται προσπάθεια για προγραμματισμό ραντεβού του Δ.Σ. της Ένωσης με την αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ι.Ν. ώστε να ενημερωθούμε λεπτομερώς. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για όλα τα θέματα που θα συζητηθούν.

Το Δ.Σ. της Ένωσης