Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κύμα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας απ’ όλη την Κέρκυρα

ΣΥΛΛΟΓΗ
13 Σεπτεμβρίου 2023 / 12:13
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Ο Δήμος Κ. Κέρκυρας παρέτεινε την προθεσμία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας μέχρι και την Παρασκευή 15/09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κρατώντας κλινοσκεπάσματα, νερά, πάνες, τρόφιμα μακράς διαρκείας και άλλα αγαθά, Κερκυραίοι συμπολίτες μας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των τοπικών αρχών και φορέων για συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι για ακόμη μια φορά συγκινητική και η αλληλεγγύη προς τους πληγέντες από τις φονικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel είναι έμπρακτη από άκρη σε άκρη του νησιού.

Δεκάδες συμπολίτες μας σε δύσκολους καιρούς, προσφέρουν από το υστέρημά τους, προκειμένου να παρέχουν μια μικρή παρηγοριά σε είδη πρώτης ανάγκης για όσους τα χρειάζονται.

Εμφιαλωμένα νερά, συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, έτοιμα προς κατανάλωση (κονσέρβες, γάλατα, δημητριακά, βρεφικές κρέμες, κ.α.) , κουβέρτες και κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακοι, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, μωρομάντηλα) αλλά και ατομικής υγιεινής (σαπούνια χαρτιά υγείας, κ.α.), power bank, φακοί, φάρμακα (αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιισταμινικά) και λοιπό φαρμακευτικό υλικό φθάνουν καθημερινά στα σημεία συγκέντρωσης  που έχουν οριστεί.

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου

Ο χώρος συλλογής βοήθειας που έχει ορίσει ο Δήμος Κ. Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα, στο ισόγειο της παλιάς νομαρχίας, έχει γεμίσει από δεκάδες σακούλες με όλα τα απαραίτητα. Εμφιαλωμένα νερά, ως πρώτο αναγκαίο είδος αλλά και τα άλλα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

 

H συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας θα συνεχιστεί από τον Δήμο Κ. Κέρκυρας μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα, μετά την παράταση που ανακοίνωσε. Όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν μέχρι τότε θα αποσταλούν στη συνέχεια προς τις πληγείσες περιοχές, μέσω του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού.

 

Ποιοι και που

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας να διαρκεί μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου (9 π.μ. – 2 μ.μ., στο ισόγειο κτηρίου της Παλαιάς Νομαρχίας ), το Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κέρκυρας του ΚΕΘΕΑ (Εθν. Παλαιοκαστρίτσας 7, 13-22 Σεπτεμβρίου από τις 9 π.μ-5μ.μ.), την ΕΛΜΕ, το ΣΕΠΕ και την Ένωση Γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, το Εργατικό Κέντρο (Εργατικό Κέντρο, ανοιχτό καθημερινά και Σάββατο, Κυριακή, 10 π.μ.-2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.), το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (στο ισόγειο του κτιρίου των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ι. Θεοτόκη 72, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 9  π.μ. - 9 μ.μ).

Επίσης στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχώρησε και ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας (8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ. κάθε μέρα έως και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο, στην Αχαράβη), όπως και ο δήμος Νότιας Κέρκυρας που ξεκινάει την προσπάθεια συλλογής από αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου (8.30 π.μ. – 1.30 μ.μ., στο ισόγειο του νέου Δημαρχιακού Κτιρίου Δήμου Νότιας Κέρκυρας, 21ης Μαρτίου 370, Λευκίμμη, περιοχή Άγιοι Θεόδωροι, πρώην κτίριο Εμπορικής Τράπεζας).

Επιπλέον συλλογή είδων γίνεται από τον Ερυθρό Σταυρό Κέρκυρας, (Ε.Βενιζέλου 2, Πλατεία Ν. Φρουρίου, 8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ. καθημερινά).

Τέλος, τα μέλη του τοπικού τμήματος AHEPA, CORCYRA HJ-34, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της AHEPA HELLAS  αποστέλλοντας τέσσερις παλέτες με εμφιαλωμένα νερά στις πληγείσες περιοχές και συγκεκριμένα στο τμήμα Βόλου που θα τις διαθέσει σε δομές υγείας της Μαγνησίας.

ΦΩΤΟ AHEPA, CORCYRA HJ-34

 

 

ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.