Δευτέρα 29.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντζελα Ρίγγα: «Τώρα στα ύστερα θυμήθηκαν και την Άφρα…»

Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια
22 Σεπτεμβρίου 2023 / 09:30

«Προσπάθεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής, την τελευταία κυριολεκτικά ώρα, για «κατεπείγουσα» τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, με απώτερο σκοπό να υποκλέψει την ψήφο των κατοίκων της Άφρας»

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αντζελα Ρίγγα)  Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή σε πλήρη σύγχυση και προφανώς για προεκλογικές σκοπιμότητες επέλεξε να εισαγάγει στις 6 Σεπτεμβρίου σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 53 θέματα (!) προς συζήτηση.

Λόγω μη απαρτίας προσκάλεσε την επόμενη ημέρα, μόλις πέντε ώρες πριν τη νόμιμη διακοπή των εργασιών των Δημοτικών Συμβουλίων σε όλη την επικράτεια λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, μία κατεπείγουσα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης με 4-5 λιγότερα θέματα.

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση και πάλι δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας ενώ τα περισσότερα από τα δήθεν κατεπείγοντα εξυπηρετούσαν ξεκάθαρη ψηφοθηρία.

Μια Δημοτική Αρχή που σέβεται το κύρος του θεσμού οφείλει να μελετά, να εξευρίσκει πόρους να διαβουλεύεται και να εκτελεί συντεταγμένα τα προγραμματισμένα έργα μέσα στο ικανό χρονικό διάστημα της θητείας της. Σε καμία δε περίπτωση, δεν αναμένει την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή ώστε να φέρει κατεπειγόντως στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα, μερικά εκ των οποίων έπρεπε να είχε ήδη έγκαιρα επιλύσει.

Ανάμεσα στα «κατεπείγοντα» θέματα υπήρχε σχετική τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, που περιελάβανε δύο έργα (γήπεδο 5×5 και παράκαμψη Βασιλικών) τα οποία αφορούσαν στην Άφρα. Δημαγωγώντας από κοινού σε μέσον κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και ο, μη έχων πολιτική θέση ευθύνης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, όντας πλέον και οι δύο υποψήφιοι με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα κατηγορώντας ευθέως τρεις Δημοτικούς Συμβούλους, που έλκουν την καταγωγή τους από την Άφρα, μεταξύ αυτών και εμένα, ότι λόγω της απουσίας μας από την κατεπείγουσα συνεδρίαση επήλθε καταστροφική απώλεια των χρηματοδοτήσεων των παραπάνω έργων.

Καλό είναι να γνωρίζουν ότι η όψιμη αυτή επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το επίπεδο της πολιτικής που εκπροσωπούν με σκοπό την συγκάλυψη της πλήρους απραξίας και έλλειψης προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής για την Άφρα.

Επίσης, επειδή δεν ωφελεί η επιδερμική ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, καλό είναι να απαντήσουν σε μια σειρά από σημαντικά ερωτήματα που είναι στα χείλη όλων των συντοπιτών μας.

- Αν είχαν, όπως θεωρούν, όραμα για την Άφρα, γιατί τα συγκεκριμένα έργα δεν εντάχθηκαν εξαρχής στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου παρά τα εισήγαγαν άρον άρον σε τροποποίηση του την τελευταία στιγμή;

- Τι εμπόδισε την Δημοτική Αρχή να ανακατασκευάσει το γήπεδο 5Χ5 εντός του πρόσφατα τακτοποιημένου οικοπέδου δίπλα από την πλατεία της Άφρας; Μήπως ξεχάσατε την προ διετίας εξαγγελία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου στην μια και μοναδική συνάντηση των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, ότι δήθεν ήταν έτοιμη η μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου;

- Ποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου θα ήταν αντίθετος σε τοπικά έργα πνοής και ανάπτυξης, αν είχαν έρθει έγκαιρα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο;

- Προς τι η προεκλογική πρεμούρα όταν αμέσως μετά τις εκλογές θα συνεχιστούν οι τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως το τέλος του 2023; Εκεί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θα έχει και πάλι τη δυνατότητα να επαναφέρει τα συγκεκριμένα θέματα προς ψήφιση αφού βεβαίως πρώτα μας πληροφορήσει για την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που εγγυάται την χρηματοδότηση εκτέλεσης και αποπεράτωσης των έργων.

Τέλος, σε ότι με αφορά προσωπικά, και λόγω εντοπιότητας και ως Δημοτική Σύμβουλος, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι υπήρξα επανειλημμένως πρόθυμη για συνεργασία προς όφελος όλων των δημοτών και ιδιαίτερα του χωριού μου. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έδρασα και δρω ελεύθερα, με συνέπεια, σοβαρότητα και αγάπη για τον τόπο μου.

Όμως στα χρόνια που πέρασαν χορτάσαμε από ωραία λόγια καθώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έκανε πραγματικότητα ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ που να αφορά στην Άφρα. Η αγχωμένη προσπάθειά σας την τελευταία κυριολεκτικά ώρα τόσο με την «κατεπείγουσα» τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου όσο και με την στοχευμένη και κακοπροαίρετη προσπάθεια μεταφοράς της ευθύνης σας σε Δημοτικούς Συμβούλους για να διασκεδάσατε την πλήρη απραξία σας, αποδείχθηκε παντελώς προσχηματική και με απώτερο σκοπό να υποκλέψει την ψήφο των κατοίκων της Άφρας. Λυπάμαι ειλικρινά…»

Άντζελα Ρίγγα, Δημοτική Σύμβουλος «Φωνή-Δημότες για Διαφάνεια»

ΦΩΤΟ@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ