Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα ζητήματα του Σκριπερού άκουσε ο υποψ. δήμαρχος Γιάννης Μπορμπότης

Σκριπερό
25 Σεπτεμβρίου 2023 / 17:08

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης και ομιλία στο Σκριπερό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεταφέροντας το κάλεσμα ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμους και Περιφέρειες, ώστε να δυναμώσει η διεκδίκηση των εργαζομένων και του λαού συνεχίζονται οι περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Την Κυριακή 24/9 πραγματοποιήθηκε περιοδεία και ομιλία στο Σκριπερό με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γιάννη Μπορμπότη.

Ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους κατοίκους όπου απασχόλησαν θέματα όπως η παράκαμψη του Σκριπερού με μια μελέτη η οποία βρίσκει αντίθετη την τοπική κοινωνία ενώ έχουν προταθεί καλύτερες λύσεις. Η μελέτη χρειάζεται επικαιροποίηση και πρέπει να προέλθει από τη σοβαρή διαβούλευση με τους κατοίκους.

Η κατάσταση του δρόμου, ιδιαίτερα από τη διασταύρωση των γιατρών και μετά που έχει υποστεί πολλές καθιζήσεις και τον καθιστά επικίνδυνο. Η στήριξη του Δήμου προς τα πολιτιστικά σωματεία, όπως είναι η φιλαρμονική Σκριπερου. Ακόμη επισημάνθηκε ότι Σωματεία που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία δε θα έπρεπε να επιβαρύνονται με τέλη και φόρους αλλά να ενισχύονται ουσιαστικά από τους δήμους.

Επίσης το ζήτημα της μειωμένης χρηματοδότησης προς τις κοινότητες και οι ασφυκτικοι περιορισμοί για να γίνουν έστω και τα αναγκαία, που έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να είναι ευθύνη και να υλοποιούνται από το κεντρικό δήμο.

Σημαντικό ακόμη το ζήτημα των σχολικών μεταφορών καθώς δρομολόγια που εξυπηρετούσαν το χωριό έχουν κριθεί άγονα με αποτέλεσμα οι γονείς να βρίσκονται καθημερινά σε πολύ δύσκολη θέση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση δίνει τη μάχη για την εκλογή προέδρου και στο Σκριπερό με το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν οι:

ΑΓΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ του Βασιλείου

ΛΟΥΒΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ανδρέα

ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αρίστου

ΤΣΙΛΙΜΠΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Σπυρίδωνος

ΦΩΤΕΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Σπυρίδωνος