Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χάνουν την υπομονή τους με τις μαθητικές μεταφορές και οι γονείς του Δημοτικού Γαστουρίου

Σχολικές μεταφορές
20 Οκτωβρίου 2023 / 11:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Μεγάλη η επικινδυνότητα του δρόμου - προειδοποιούν για κινητοποιήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τρέμουν για την ασφάλεια των παιδιών τους οι γονείς του Δημοτικού - Νηπιαγωγείου Γαστουρίου, ενώ οι απαντήσεις που παίρνουν για την έναρξη των δρομολογίων πηγαίνουν από βδομάδα σε βδομάδα. Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα μέσα στην επόμενη βδομάδα, θα καταφύγουν σε κινητοποιήσεις.

Το δρομολόγιο για τη μετακίνηση μαθητών του Γαστουρίου, είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν κηρυχθεί άγονα, ωστόσο οι ίδιοι ανησυχούν, λόγω της μεγάλης κίνησης στην Εθνική Αχιλλείου, με πολλά τουριστικά λεωφορεία και βαρέα οχήματα.

Σημειώνεται ότι στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο φοιτούν περίπου 100 συνολικά μαθητές. 

«Οι γονείς φοβόμαστε καθημερινά μήπως γίνει ατύχημα. Ειδικά τα μεσημέρια παρατηρείται απίστευτο μποτιλιάρισμα. Αν συμβεί κάτι, ποιος θα έχει την ευθύνη; Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα του σχολικού λεωφορείου, τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει ένας τροχονόμος» λέει στην "Ε" η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μαρία Καλογέρη Μπόγδου.

«Ζητήσαμε ξανά χθες απαντήσεις από τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζορμπά, σε έναν πολύ έντονο διάλογο πια, γιατί μας έχει κουράσει και εξαγριώσει δυο μήνες τώρα με τη δικαιολογία ότι το σχολείο μας είναι στα άγονα διότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες λεωφορείου. 

Θα περιμένουμε μέχρι την άλλη βδομάδα, αλλά αν δούμε ότι δεν υπάρχει εξέλιξη, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε τον δρόμο σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Περιμένουμε από Δευτέρα να δούμε τι θα γίνει» προσθέτει η πρόεδρος του Συλλόγου. 

ΦΩΤΟ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.