Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
25 Οκτωβρίου 2023 / 18:46

Σκοπός του μνημονίου είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων είναι το αντικείμενο μνημονίου που υπέγραψε χθες στη Θεσσαλονίκη, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S-CISCO). Η Δήμαρχος μετέβη στην συμπρωτεύουσα συνοδευόμενη από την αντιδήμαρχο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Παναγιώτα Τζάνε.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Δ.Ν. είναι στους πρώτους 10 Δήμους στην Ελλάδα που κατάφερε να εξασφαλίσει αυτή τη συνεργασία.

Σκοπός του μνημονίου είναι η ενίσχυση της καινοτομίας, η επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων. Ειδικότερα, η DT&S αναλαμβάνει να παρέχει στο Δήμο στρατηγική συμβουλευτική τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας για τα ακόλουθα:

-Ψηφιακός μετασχηματισμός (έξυπνες πόλεις, ηλεκτρονική υγεία, κυβερνοασφάλεια, ανάπτυξη ενεργειακής διαχείρισης, Διαδίκτυο των Πραγμάτων και περιβαλλοντική προστασία.

-Λύσεις για Smart Cities (Συνεργασία DT&S με τον Δήμο για έργο εστιασμένο στις λύσεις «έξυπνων πόλεων», όπως χρήση λύσεων σύγχρονων δικτύων, 5G κ.α.).

-Επιχειρηματικές ικανότητες τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνίας (Ανάπτυξη σχεδίων για τη χρήση από το Δήμο υλικού του Προγράμματος δικτύωσης της CISCO  για την βελτίωση των ψηφιακών ικανοτήτων του πληθυσμού του Δήμου. 

Σημειώνεται ότι το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2020 από τη Cisco σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υπό την αιγίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ