Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Φόρος τιμής στους εκτελεσθέντες στο Λαζαρέτο (video)

ΚΚΕ Κέρκυρας
14 Nov 2023 / 09:43

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πλήθος κόσμου τίμησε τους ήρωες του λαού μας που δεν αποκήρυξαν την ιδεολογία τους και δολοφονήθηκαν για αυτή

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΚΕ). Σε κλίμα συγκίνησης και περηφάνιας πραγματοποιήθηκε και φέτος η επίσκεψη - προσκύνημα στο μαρτυρικό Λαζαρέτο από την Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ την Κυριακή 12 Νοέμβρη.

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες η μαζική συμμετοχή του κόσμου ήταν χαρακτηριστική. Με κόκκινα γαρύφαλλα στα χέρια, μπροστά στον τοίχο που εκτελέστηκαν εκατοντάδες κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ, αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από το αστικό κράτος κατά την περίοδο 1946 - 1954, πλήθος κόσμου τίμησε τους ήρωες του λαού μας που δεν αποκήρυξαν την ιδεολογία τους και δολοφονήθηκαν για αυτή.

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία από τον Γραμματέα της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ Γιάννη Μπορμπότη, αφηγηματικό - καλλιτεχνικό αφιέρωμα, παρουσίαση της ιστορίας του Λαζαρέτο στο πέρασμα των αιώνων, προσκλητήριο νεκρών και  κατάθεση στεφάνων.

Στην έκθεση υλικού που στήθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου παρουσιάστηκε φωτογραφία της μακέτας του έργου -  μνημείου που έλαβε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και θα ανεγερθεί με στόχο να αποκαλυφθεί του χρόνου σε εκδήλωση της ΚΕ.

Τέλος, οι συμμετέχοντες ανανέωσαν την υπόσχεσή τους να συνεχίσουν στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο για να βρουν δικαίωση οι θυσίες των εκτελεσμένων για μία δίκαιη κοινωνία και οι προσδοκίες του λαού μας για να ζήσει καλύτερες μέρες χωρίς εκμετάλλευση και αδικία.

ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ