Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Φεύγει ο «Ερμής», έρχεται ο «Πρωτέας»

Kerkyra seaways
14 Nov 2023 / 15:26
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Στην αγορά άλλου πλοίου κλειστού τύπου προέβη η «Kerkyra Seaways» για να το αντικαταστήσει

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προς πώληση είναι το Ε/Γ –Ο/Γ «Ερμής» της ναυτιλιακής εταιρείας «Kerkyra Seaways» σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες.

Μετά από δυόμισι χρόνια παρουσίας στη γραμμή Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και αντίστροφα, το πλοίο, δυναμικότητας 160 οχημάτων και 600 περίπου επιβατών, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια και να μετακομίσει εκτός συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ενδιαφερόμενη είναι μια ναυτιλιακή εταιρεία από την Κροατία. Οι συζητήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και η συμφωνία αναμένεται να «κλειδώσει» τις προσεχείς ημέρες.

Το εν λόγω πλοίο που κατασκευάστηκε το 1997, είναι ένα από τα ταχύτερα πλοία που έχει δραστηριοποιηθεί στη σύνδεση της Κέρκυρας με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αγοράστηκε το 2019, μετασκευάστηκε τον επόμενο χρόνο και μπήκε στη γραμμή, τους πρώτους μήνες του 2021. Έχει μήκος 108 μ., πλάτος 17,5 μ., ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως τους 18,5 κόμβους.
Το τελευταίο δρομολόγιο του θα το εκτελέσει αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. 

Νέο απόκτημα

Ήδη πάντως η «Kerkyra Seaways» έχει προβεί στην αντικατάσταση του «Ερμή» με άλλο πλοίο κλειστό τύπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο απόκτημα φέρεται να είναι το ίδιο γρήγορο με τον προκάτοχό του εκτελώντας δηλαδή το δρομολόγιο σε μια ώρα και ένα τέταρτο.
Πρόκειται για το πλοίο «Πρωτέας» δυναμικότητας 372 επιβατών, 110 οχημάτων και 87 μηχανών.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.