Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης: «Σέβομαι το ηχηρό μήνυμα της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ για την Προεδρία Κασσελάκη»

Αλέκος Αυλωνίτης
14 Nov 2023 / 16:10

«Απολύτως απαράδεκτη η επιχειρούμενη μετατόπιση της δράσης μας από τα μείζονα ζητήματα της κοινωνίας στα ελάσσονα εσωκομματικά προβλήματα»

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΛΕΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ). Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι συντρόφους, με πολλούς από τους οποίους έχεις κοινή πορεία και έχεις παλέψει μαζί τους σε κοινές διεκδικήσεις και αγώνες. Είναι αλήθεια ότι το προηγούμενο διάστημα πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αγωνιστήκαμε στο όνομα της ενότητας του χώρου μας, ζητώντας να πέσουν οι τόνοι από όλες τις πλευρές και να υπάρξει ένας κοινός τόπος συζήτησης και σύνθεσης απόψεων. Δεν κατέστη δυνατόν. Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και οι επιλογές. Όμως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η επιμονή στην εσωστρέφεια, με προσωπικούς όρους και στρατηγικές.

Το κοινό μας “σπίτι” είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δεν επιτρέπεται η Αριστερά να καταθέσει τα όπλα, σε μια περίοδο μάλιστα που τα προβλήματα της κοινωνίας οξύνονται και δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη νέας αρχής, νέων αγώνων μαζί με την πλειοψηφία των πολιτών.

Είναι απολύτως απαράδεκτη η επιχειρούμενη μετατόπιση της δράσης μας από τα μείζονα ζητήματα της κοινωνίας στα ελάσσονα εσωκομματικά προβλήματα. Η αμφισβήτηση του Προέδρου, με τα χαρακτηριστικά που έλαβε, οξύτητας εκφράσεων και ευρείας δημοσιότητας, είναι απολύτως καταδικαστέα. Κι επιπλέον προσέφερε -και εν πολλοίς συνεχίζει να προσφέρει – άριστες υπηρεσίες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό συντάχθηκα εξαρχής με την ενότητα, τη νηφαλιότητα, την προστασία των συλλογικών αποφάσεων, την προάσπιση των δημοκρατικών αποφάσεων και του σεβασμού στο ηχηρό μήνυμα της βάσης του κόμματος για την εκλογή στην Προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό συνεχίζω να υπηρετώ με συνέπεια ως μέλος του κόμματος, ως εκλεγμένος βουλευτής και ως Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ξεκινά μια νέα περίοδος. Χρέος όλων μας είναι να συνεχίσουμε -με την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και μελών μας- με ενότητα, αποφασιστικότητα και όρεξη για δουλειά να ανταποκριθούμε στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, στο ρόλο της “ασπίδας προστασίας” για τα προβλήματα της κοινωνίας, στο ρόλο της διαφύλαξης και ενίσχυσης του κόμματός μας. Κι αυτό πρέπει να πράξουν όλοι όσοι επιθυμούν να κάνουν ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κυβερνώσα αριστερά.

Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε όλοι να είμαστε μαζί, με μια φωνή, με κοινή δράση, με κοινούς συλλογικούς στόχους. Απόλυτα προσηλωμένοι στους στόχους μας, χωρίς παραφωνίες και ξεστρατίσματα, για τη νέα αρχή που απαιτεί η κοινωνία.