Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Χλωμό» φέτος το «Παραμύθι των Χριστουγέννων»

Παραμύθι των Χριστουγέννων
16 Nov 2023 / 16:50
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα θα δώσουν ο εορταστικός διάκοσμος και οι κατασκευές που υπάρχουν από άλλες χρονιές

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Σύννεφα» σκιάζουν  το φετινό «Παραμύθι των Χριστουγέννων» που αγαπήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από μικρούς και μεγάλους,  καθώς όλα τα σημάδια δείχνουν ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον με τον τρόπο που το γνωρίζαμε.

Πέρσι τέτοια εποχή είχαν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας για τις εκδηλώσεις που το περιβάλλουν, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν μεταξύ άλλων τα διάφορα Πολιτιστικά Σωματεία, οι Φιλαρμονικές, οι Σχολές Χορού, οι Χορωδίες  αλλά και οι εθελοντές που αποτελούν πολύτιμο στήριγμα κάθε χρονιά.

Φέτος ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί, κι ενώ ήδη οδεύουμε προς τον Δεκέμβριο. Μάλιστα αν και το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 04/04/2023 είχε εγκρίνει την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και προγράμματος τοπικών και εθνικών εορτών, καθώς και προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων, παροχής υπηρεσιών και προμηθειών αυτών, έτους 2023 και έως την 31 Μαρτίου 2024, συμπεριλαμβανομένων και των  Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων (Χριστουγεννιάτικο Χωριό, παραμονή των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιά: Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων & της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιούνται 15ημερο εκδηλώσεων πολιτιστικού, ψυχαγωγικού & επιμορφωτικού χαρακτήρα, όπως συναυλίες Φιλαρμονικών, Χορωδιών, μουσικών σχημάτων, εορταστικές θεατρικές παραστάσεις, παρουσίαση παιδικών παραμυθιών & παιχνιδιών, δράσεις διαδραστικού χαρακτήρα (κατασκευές), δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα (facepainting, γνωριμία με τον Άγιο Βασίλη, Ταχυδρομείο κ.α.) δεν έχει γίνει καμία έως τώρα αναμόρφωση του π/υ για τον σκοπό αυτό.

Τόμπρου: Θα κάνουμε ότι μπορούμε

Μιλώντας στην «Ε» η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και υπεύθυνη των εκδηλώσεων τα τελυταία χρόνια Χρυσούλα Τόμπρου, τόνισε ότι ο Δήμος θα κάνει ότι μπορεί χωρίς ωστόσο να απαντήσει ξεκάθαρα αν θα δούμε το «Παραμύθι των Χριστουγέννων», έτσι όπως εκτυλίσσονταν τις προηγούμενες χρονιές. «Ο στολισμός με τα φώτα θα γίνει και τα πράγματα που αγοράστηκαν από τον Δήμο τις προηγούμενες χρονιές θα τοποθετηθούν. Λεπτομέρειες θα υπάρχουν από εβδομάδα», τόνισε λιτά στην «Ε».

«Άρωμα» Χριστουγέννων στην πόλη θα υπάρχει από τον εορταστικό διάκοσμο που έχει αρχίσει ήδη να τοποθετείται από τις Υπηρεσίες του Δήμου σε διάφορα σημεία της πόλης. Μάλιστα την προσεχή Κυριακή το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού θα προβεί σε εργασίες τοποθέτησης (από τις 7 π.μ. – 2 μ.μ.) του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στις οδούς Μαντζάρου και Μητροπολίτου Μεθοδίου.

Όπως τόνισε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Σπάτουλας, που πέρσι ήταν μέλος της Επιτροπής διοργάνωσης, το Δένδρο θα τοποθετηθεί στην Πλακάδα του Αγίου, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, της θέση του θα λάβει το τρισδιάστατο αστέρι μεγέθους 6,5μ x 6,5μ που αποτέλεσε πέρσι την πύλη εισόδου στο χριστουγεννιάτικο χωριό.

Επίσης προβλέπεται να τοποθετηθούν τα ξύλινα σπιτάκια και οι άλλες χριστουγεννιάτικες κατασκευές. Αυτό όμως που φαίνεται ότι θα λείπει φέτος, θα είναι η ζωντάνια που το περιέβαλλε μέσα από πληθώρα καθημερινών  εκδηλώσεων, η έναρξη των οποίων σηματοδοτουνταν από μια φαντασμαγορική τελετή με πολλές εκπλήξεις, δώρα για τα παιδιά και χορευτικά.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε περιοδικά της συμπρωτεύουσας και στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος». Τα έτη 2016 – 2017 δίδαξε στο Τμήμα Δημοσιογραφίας Συντακτών & Ρεπόρτερ του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας. Εν συνεχεία απασχολήθηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ από τον Μάιο του 2021 εργάζεται στην «Καθημερινή Ενημέρωση». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ.