Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Ξενοδόχων: "Το φορολογικό νομοσχέδιο θίγει τα μέλη μας"

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
02 Δεκεμβρίου 2023 / 20:52

"Ο κλάδος μας που συχνά αποκαλείται η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας δέχεται ένα ακόμα πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας με επιστολή της προς τους τρείς βουλευτές του νομού, διαμαρτύρεται διότι «τα συμφέροντα των μελών της θίγονται και επηρεάζονται άμεσα από το σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέτρα για τον Περιορισμό της Φοροδιαφυγής». Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«ΠΡΟΣ: κ. Στέφανο Γκίκα Βουλευτή ΝΔ

κ. Αλέξανδρο Αυλωνίτη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

κ. Δημήτρη Μπιάγκη Βουλευτή ΠΑΣΟΚ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

Τα μέλη μας διαμαρτύρονται γιατί θίγονται και επηρεάζονται άμεσα από το σχέδιο νόμου με τίτλο «Μέτρα Για τον Περιορισμό της Φοροδιαφυγής».

Αναφερόμαστε στην νομοθέτηση του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση που ήρθε να αντικαταστήσει έναν μνημονιακό μη ανταποδοτικό φόρο, τον φόρο διαμονής και τις ρυθμίσεις για την βραχυχρόνια μίσθωση που όχι μόνο δεν ρυθμίζουν την βραχυχρόνια μίσθωση αλλά συνεχίζουν να χαϊδεύουν την παραοικονομία στη χώρα με τα διαφεύγοντα έσοδα για το ελληνικό δημόσιο να είναι τεράστια και τις κοινωνικές συνέπειες με την δυσκολία εύρεσης στέγης σε φοιτητές και δημόσιους λειτουργούς να ταλανίζει την κοινωνία.

Ο κλάδος μας που συχνά αποκαλείται η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας δέχεται ένα ακόμα πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα του. Η επιλογή της κυβέρνησης για την αναγγελία των μέτρων στη ΔΕΘ χωρίς διαβούλευση με τους τουριστικούς φορείς μας αλλά και η πλήρης παράληψη των παρατηρήσεων που έγιναν κατά την διαβούλευση του σχεδίου νόμου στο τελικό κείμενο μας βρίσκει προσβεβλημένους.

Η κραυγή μας είναι εναρμονισμένη με την κραυγή διαμαρτυρίας της πανελλήνιας ομοσπονδίας μας που απέστειλε στις 27/11/23 επιστολή διαμαρτυρίας στους υπουργούς Οικονομικών και τουρισμού .

Σας τις επισυνάπτουμε μαζί με την μελέτη του ΙΤΕΠ για το τέλος ανθεκτικότητας και σας καλούμε στα πλαίσια του θεσμικού σας καθήκοντος να μελετήσετε το δίκαιο του αιτήματος μας για ισονομία και δίκαιη μεταχείριση με κανόνες για υγιή ανταγωνισμό .

Αναμένουμε περαιτέρω για την ανταπόκριση σας.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ