Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων Νήσων για την εκλογή της Περιφερειακής Επιτροπής

ΛΑ.ΣΥ. Ιονίων Νήσων
09 Ιανουαρίου 2024 / 11:12

Η Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αρχής, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι δυνάμεις εκλέγοντας από ένα μέλος- Η πρόταση έγινε δεκτή.

ΛΑ.ΣΥ. ΙΩΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ. Η εκλογή Προεδρείου και Περιφερειακής επιτροπής στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του καλπονοθευτικού νόμου της Κυβέρνησης, που αλλοιώνει τη βούληση του εκλογικού σώματος, δημιουργεί πλαστές πλειοψηφίες, ενισχύει την «κυβερνησιμότητα», δίνοντας ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες σε επιτροπές, σε βάρος των αρμοδιοτήτων των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, με τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές να έχουν διευρυμένη απόλυτη πλειοψηφία σε αυτές.

Στο ίδιο πλαίσιο διαμορφώνεται και το σύστημα εκλογής της Περιφερειακής Επιτροπής, με το οποίο εκλέγεται εκπροσώπηση της μειοψηφίας σε ένα «υπερόργανο» με πάρα πολλές αρμοδιότητες, το οποίο αντικαθιστά τις προηγούμενες επιτροπές και στην ουσία αποδυναμώνει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο τρόπος συγκρότησης της Περιφερειακής Επιτροπής, αλλοιώνει από την αρχή το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές, αποκλείοντας παρατάξεις της αντιπολίτευσης από την εκπροσώπησή τους και τη συμμετοχή σε αυτήν και δίνοντας στην Περιφερειακή Αρχή τις 5 από τις 7 έδρες της Περιφερειακής επιτροπής, αφήνοντας 2 έδρες για ολόκληρη την αντιπολίτευση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από θέση αρχής, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση, στις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να εκπροσωπηθούν όλες οι δυνάμεις εκλέγοντας από ένα μέλος (τακτικό ή αναπληρωματικό) κατά σειρά προτεραιότητας βάσει των εκλογικών τους ποσοστών, ασχέτως αν έχουμε τεράστιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες με αυτές και τα προηγούμενα χρόνια τους ασκήσαμε σκληρή κριτική μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους που κατέλαβε στην Περιφερειακή Επιτροπή, θα παρακολουθεί, θα παρεμβαίνει και θα ενημερώνει για τις εξελίξεις από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο θα βρεθεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση και τον αγώνα του λαού.

Εκεί κρίνονται, άλλωστε, οι αληθινοί συσχετισμοί. Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να νικήσει όλες τις εκδοχές της εχθρικής πολιτικής για τη ζωή του, που εκφράζονται και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δεν έλειψαν φυσικά τα μεγάλα λόγια, οι υποσχέσεις και η καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης και ενότητας με αφορμή αυτές τις διαδικασίες. Ο λαός των νησιών μας δεν πρέπει να δίνει καμία αξία στα μεγάλα λόγια και τους πανηγυρισμούς. Η καθημερινότητά του και η πείρα του είναι εδώ για να επιβεβαιώνει ότι οι ανάγκες του, τα προβλήματά του, διαχρονικά ,δεν είναι στις προτεραιότητες της πολιτικής αλλά και των πολιτικών στην Κυβέρνηση, σε Δήμους και Περιφέρειες που στηρίζουν τις ανάγκες και τους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν πρόκειται να δείξουμε καμία συναίνεση στα σχέδια Περιφέρειας και κυβέρνησης που αφήνουν στο περιθώριο τις ανάγκες του λαού.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, αξιοποιώντας τώρα και την αυξημένη δύναμη που μας έδωσε ο λαός στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, αλλά μας έκλεψε σε έδρες ο ληστρικός εκλογικός νόμος, θα είμαστε ακόμα πιο μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα παλέψουμε για την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών, κόντρα στα κέρδη των λίγων.

Οι ευχές και η ελπίδα θέλουν δύναμη για να καρπίσουν. Τη δύναμη, που κρύβει ένας λαός σαν πάρει απόφαση πως διεκδικεί ό, τι του ανήκει…