Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας: «Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
12 Ιανουαρίου 2024 / 13:41

"Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας. Όχι σε μια δικαιολογία ακόμα από την κυβέρνηση για να εγκαταλείψει τα δημόσια Πανεπιστήμια, αντί να τα βοηθά να ανθούν και να τα ενισχύσει παραπάνω"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Η αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης περνάει μέσα από την αναβάθμιση του Δημοσίου Πανεπιστημίου.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον σχεδιασμό για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την υποβάθμιση των δημοσίων Πανεπιστημίων και την διάλυση της Δημόσιας Παιδείας εν γένει.

Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων μας. Όχι σε μια δικαιολογία ακόμα από την κυβέρνηση για να εγκαταλείψει τα δημόσια Πανεπιστήμια, αντί να τα βοηθά να ανθούν και να τα ενισχύσει παραπάνω.

Εξάλλου, με υπέρογκα ποσά διδάκτρων ποιος θα μπορείς τελικά να σπουδάσει; Μόνο οι φίλοι, οι γνωστοί και οι παραγνωστοί της κυβέρνησης.

Με αντισυνταγματικό τρόπο, παρακάμπτεται το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλες και όλους και δε θα υποχωρήσουμε μέχρι να μπει τέλος στο διαλυτικό σχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ