Κυριακή 05.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φιλί ζωής» στον ετοιμόρροπο πόντε της πλαζ του Μον Ρεπό

Πόντες
25 Ιανουαρίου 2024 / 13:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Από τις υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία και με τη χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανεμομύλου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επέμβαση στο τμήμα του πόντε που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει έκανε σήμερα το Τμήμα Εθελοντισμού του Δήμου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέας Καρδόνας, σε συνεργασία με την υπηρεσία Καθημερινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανεμομύλου, ο οποίος ήταν και χορηγός των υλικών. Εθελοντικά εργάστηκαν επίσης δύο πολίτες, ένας δύτης κι ένας σιδηρουργός.

     Ο πόντες πριν την επέμβαση

         Ο πόντες μετά την υποστύλωση

Παραμείνει κλειστός για το κοινό

Η επέμβαση έγινε αποκλειστικά στο κομμάτι που ήταν έτοιμο να πέσει, ούτως ώστε να μην καταστραφεί ολοσχερώς η εξέδρα. 

Προς το παρόν η εξέδρα θα παραμείνει κλειστή για τους πολίτες για λόγους ασφαλείας.  Σύμφωνα με τους αρμόδιους του Δήμου, αυτή η επέμβαση δεν τον καθιστά ακόμα λειτουργικό, καθώς δεν έχει γίνει αποκατάσταση της στατικότητας.

Το επόμενο βήμα θα είναι να κινηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του πόντε (ηλικίας περίπου 100 ετών) και στη συνέχεια η εργολαβία της ολικής αποκατάστασής του, ώστε να είναι προσβάσιμος.

Η επείγουσα παρέμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου να κρατηθεί εν ζωή, καθώς τα γραφειοκρατικά στάδια προβλέπεται ότι θα είναι χρονοβόρα. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.